Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coutinho remekelt, a Barca simán nyert a sereghajtó otthonában! – videóval

A spanyol élvonalban (La Liga) magabiztos előnnyel vezető FC Barcelona a sereghajtó otthonában lépett pályára szombaton a 28. fordulóban. A mérkőzésen a katalánok nem számíthattak Messi játékára, akinek megszületett harmadik gyermeke.

DX9F1jnWsAA6Y7EErnesto Valverde a sereghajtó otthonában a katalánok argentin világklasszisa Lionel Messi nélkül lépett pályára, akinek megszületett harmadik gyermeke. A sereghajtó borzasztó formában várhatta a listavezető elleni mérkőzést, a hazaiak legutóbb december 10-én a Real Sociedad ellen ünnepelhettek győzelmet, hazai pályán pedig november 11-én, ami 12 nyeretlen mérkőzést jelent zsinróban ezzel a Malaga a spanyol élvonal elsőszámú várományosa a kiesőhelyek egyikének. A katalánok ezzel szemben elképesztő formában vannak, legutóbb a bajnoki döntővel felérő meccset húztak be hazai közönségük előtt Messi zseniális tekerésével az Atletico Madrid ellen.

A mérkőzs elején nehezen pörögtek fel a csapatok, a katalánok az első perctől kezdve irányítottak. Valverde kezdőjébe ezúttal Dembelé és Coutinho is bekerült. A mérkőzés első helyzetét a listavezető katalánok dolgozták ki a 13. percben Luis Suárez kapott egy remek labdát ami után ziccerét Jimenez nagy bravúrral hárította majd az ismétlésnél is fogta az urugayi lövését. A hazaiak azonban nem lélegezhettek fel ugyanis az első negyedóra végén Jordi Alba remek hosszú labdával hozta kihagyhatatlan helyzetbe urugayi csapattársát, aki a sereghajtó kapujába bólintotta a Barca vezető találatát. A találkozó 18. percében a hazaiak támadója Youssef En Nesiry egy távoli lövéssel kínálta meg Ter Stegent akinek nem okozott gondot a lövés. A hazai védelem a 28. percben sem állt a helyzet magaslatán amit a Barca támadói ki is használtak pontosabban Coutinho egy parádés mozdulatot követően sarokkal továbbította a hálóba a labdát Dembelé passzát követően. Félórányi játékot követően Garcia durva belépője borzolta a kedélyeket, amit követően a játékvezető gondolkodás nélkül a piros kártyát vette elő és az öltözőbe küldte a hazaiak játékosát. A találkozó 33. minutumában Rakitic is megpróbálkozott egy kapuralövési kísérlettel és a horvát játékos nem is tévedett sokat, de lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. Az első játékrész véghajrájában a nagy kedvvel futballozó Coutinho előtt adódott ismét ígéretes lehetőség, a brazil lövését Jimenez újabb bravúros mozdulattal tornázta ki a kapu jobb oldalából.

DX9HTZlU8AA9k25Fordulást követően nem változtatott egyik szakvezető sem, 48. percben Dembelé ígéretes próbálkozása nem talált kaput majd Suárez szabadrúgása akadt el a malagai sorfalban. A nagy kedvvel futballozó Coutinho a találkozó 54. percében újabb lövéssel próbálkozott meg, lövését a hazai védelem ezzúttal is hatástalanította. Bő tíz perccel később Dembelé lövését védte a hazaiak portása Jimenez ezúttal is bravúrral ami már a hatodik komoly védése volt a találkozón. A folytatásban a Barca továbbra is uralta a mérkőzést, de nem vezettek lendületes támadásokat, is ami érthető is volt hiszen szerdán sorsdöntő mérkőzés vár a katalánokra az angol Chelsea ellen hazai pályán a Camp Nou-ban. Húsz perccel a vége előtt Coutinho sokadik lövésével tette próbára a hazaiak hálóőrét, de másodszor már nem tudott kifogni a hazaiak kapusán. A hajrában már nem adódott, komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem, mindössze Suarez és Coutinho összjátékát követően a hazai hálóőr avatkozott közbe. Győzelmükkel a katalánok két év után győztek a Malaga otthonában.

Malaga – FC Barcelona 0-2 (0-2)
Helyszín: La Rosaleda, Málaga, Vezette: Munuera
Gólszerzők: Suárez (13.), Coutinho (28.)
Sárga lapok: Iturra (49.) ill. Suarez (84.)
Kiállítás: Garcia (30.)

Malaga: Jimenez – Ricca, Miquel, Hernandez, Rosales – Castro (Lestienne 61.), Iturra, Lacen, Garcia – Rolan (Success 78.), El Nesiry. Vezetőedző: Gonzalez

Barcelona: ter Stegen – Roberto (Gomes 74.), Pique, Umtiti, Jordi Alba (Digne 77.) – Rakitic, Busquets, Coutinho – Paulinho – Suárez, Dembelé (Vidal 85.). Vezetőedző: Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=b25zVPsXcRo

Képek: laliga.es

Ondik Gábor