Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Rodrigo és a Valencia idegenben hozta a rangadót – videóval!

Talán a 28. forduló legjobban várt meccsét rendezték Sevillában, ahol a bajnoki dobogóra hajtó Valencia csapott össze Montella együttesével a spanyol bajnokságban.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

A Real Madrid ha nehezen is, de hozni tudta a három pontot az Eibar ellen, így a Valencia ebben a fordulóban már nem kerülhetett közelebb hozzájuk – a hátrányuk nőhetett, amennyiben meggyűlt volna a bajuk a Sevillával. Azzal a Sevillával, amely gyakorlatilag már tönkre vágta az idei bajnoki szezonját és most már főleg csak a kupasorozatokra koncentrál: a hét közben a Manchester United elleni visszavágó következik számukra a BL-ben, később pedig a kupadöntőben is megmérettetnek majd a Barcelona ellen. A bajnokság tehát szinte mindegy számukra, ezzel szemben viszont nagyon is komolyan vették a Valencia elleni rangadót.

Az első percekben, valamint gyakorlatilag a teljes első félidőben a Sevilla dominált. Ők kezdeményeztek, hazai környezetben mindent beleadtak, a vendég Valencia így pedig jobbára csak a védekezéssel volt elfoglalva. Helyzetből nem sok akadt, a tempó sem volt különösebben magas, ám az atmoszféra miatt így is abszolút el lehetett nézegetni a meccset. Volt egy kis egészséges feszültség, ami sokat dobott a teljesítményeken. A Sevilla lelkesedésére nem lehetett panasz, nagyon is szerettek volna bizonyítani, ám ellenfelük nagyon kemény védekezéssel rukkolt elő. Marcelino együttese hamar felmérte,hogy itt nincs értelme erősködni, inkább magukra húzták a hazai csapatot és gyors ellenakciókkal próbáltak érvényesülni.

Türelmesnek kellett lenniük, hiszen több, mint 20 percen keresztül nem sok babér termett számukra, hamarosan azonban az ölükbe hullott egy várva-várt lehetőség, amire le is tudtak végül csapni. A 25. percben Kondogbia adott egy parádés hosszú labdát a meginduló Rodrigónak, aki ki tudta használni a rajta védekező Escudero hatalmas hibáját és így egy az egyben vezethette Sergio Ricóra a labdát – az akció vége pedig gól lett. Nem túlzás kijelenteni, a semmiből került előnybe a Valencia, ami kicsit áthúzta a hazaiak terveit. A fehér mezesek rákapcsoltak és próbáltak minél nagyobb nyomást helyezni a vendég kapura. A szünet előtti utolsó 15 perc vastagon az övék volt, ám betalálniuk nem sikerült: hol a védők blokkoltak önfeláldozóan, hol Neto mutatott be bravúrt, hol pedig a kapufa mentett.

Kép: Marca

Kép: Marca

Tovább rontotta a Sevilla helyzetét a játékvezetés. Bengoetxea sporttárs kezéből kezdett kicsúszni a meccs, amit a hazai szurkolók és játékosok nagyon nehezen viseltek. Folyamatosan ment a hiszti, magyaráztak és integettek a bírónak – ahelyett, hogy a labdával és az egyenlítéssel foglalkoztak volna. Vélt és valós sérelmeiket levezették ugyan a sípos úriemberen, ám ettől még a hátrányuk nem csökkent – ez mindenképpen a Valencia esélyeit javította, akik valamivel jobban meg tudták őrizni a hidegvérüket és jobban jöttek ki a kiélezett szituációkból. A második félidő pontosan azt hozta, amire számítani lehetett. A Sevilla támadott, a Valencia pedig védekezett és olykor vezetett egy-egy kontrát. Maradjunk annyiban, hogy Sergio Ricónak semmivel sem volt kevesebb dolga, mint a túloldalon Netónak.

A hajrá közeledtével ott tartottunk, hogy a Sevilla kétszer annyi kapuralövéssel sem tudott veszélyesebb lenni ellenfelénél, sőt! A 68. perc eseménye végképp megpecsételte a sorsukat. Kondogbia ismét kiosztott egy mesteri labdát a beinduló Rodrigónak, aki ezúttal is kettesben maradt Ricóval, kettejük párharcát pedig ismét a csatár nyerte. Rodrigo kivárt és egy pontos lövéssel fejezte be az akciót, az a gól pedig már egy 2-0-ás előnyt jelentett a Valencia számára. Ez volt az a pont, ahol már nem számított Correa beállítása, vagy Ben Yedder becserélése a Sevilla számára, hiszen érezhető volt, nincs bennük annyi, hogy ledolgozzák hátrányukat. A végjáték így egy reménytelen vergődésbe fulladt, amit persze a Denevérek egy cseppet sem bánnak.

A Valenciának ez egy nagyon fontos siker, hiszen hátrányuk így továbbra is csak egy pont a Real Madrid mögött, előnyük viszont már 9 pont az őket követő Sevillával szemben. A Sevilla számára nagyon elúszni látszik a BL-indulás – hacsak meg nem nyerik az idei kiírást. Ehhez persze előbb a Manchester Unitedet kell majd búcsúztatniuk.

https://www.youtube.com/watch?v=6plwgmGaUxg

https://www.youtube.com/watch?v=mly8OGR1qM0

Sevilla – Valencia 0-2 (0-1)
Helyszín: Ramon Sanchez Pizjuan Stadion (Sevilla), Vezette: Bengoetxea
Gólszerző: Rodrigo (25., 68.)
Sárga lap: Escudero, Muriel, Mercado, Joaquin Correa ill. Kondogbia, Garay
Kiállítás: –

Sevilla: Sergio Rico – Escudero, Lenglet, Mercado, Layun – Banega, N’Zonzi – Nolito (Joaquin Correa), Franco Vazquez, Sarabia (Ben Yedder) – Muriel (Sandro Ramirez). Vezetőedző: Montella.

Valencia: Neto – Gaya (Lato), Murillo, Garay, Gabriel Paulista – Gonzalo Guedes, Kondogbia (Ferran Torres), Dani Parejo, Coquelin – Zaza (Soler), Rodrigo. Vezetőedző: Marcelino.

Korábbi meccs:

Eibar – Real Madrid 1-2