Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Szabadrúgásgólokkal indult, Real-gondokkal folytatódhat a forduló – előzetes

A 28. fordulóval folytatódik a La Liga, péntek este pedig a Girona egy sima győzelemmel adta meg az alaphangot a folytatáshoz.

stuani-girona-atletico-de-madrid-laliga-19082017_p7wsxbph8kh71slsuev63vlca

Hihetetlen, amit a Girona művel idén. A kis katalán együttes újoncként az El-indulásért harcol, ráadásul egész jók az esélyeik a mostanság botladozó Villarreallal szemben. Ellenfelük ezúttal a másodosztály felé tartó Deportivo La Coruna volt, akik jó ideje képtelenek voltak nyerni, az Eibar és az Espanyol ellen viszont legalább egy-egy pontot sikerült megcsípniük. A Depor rossz sorozata ezúttal sem szakadt meg.

Lényegében egy sima meccs kerekedett ki ebből: a Girona két szabadrúgásból is be tudott találni, ez pedig egy 2-0-ás sikerhez vezetett. Először a kapura fejelt labdát védte a kapus, majd a kipattanót Stuani pofozta be; a második játékrészben pedig Juanpe bólintotta be a mindent eldöntő találatot. Ezzel a Girona a 6., a Depor viszont továbbra is utolsó előtti.

Girona – Deportivo La Coruna 2-0
G.: Stuani (21.), Juanpe (57.)

A további meccsek

Szombaton a Real Madrid kezdi meg a meccsdömpinget, méghozzá egy kellemetlen helyszínen, az Eibar otthonában. A kis csapat kis pályája okozott már gondot sok esélyesebbnek gondolt gárdának – könnyen lehet, hogy ez lesz majd a helyzet a Blancókkal is. Zidane együttese a hét közben létfontosságú győzelmet aratva kiütötte a PSG-t a Bajnokok Ligájában, az viszont más kérdés, mennyire bírnak majd felpörögni a baszk ellenfelükkel szemben. Ilyen gondjai nincsenek a Sevilla és a Valencia futballistáinak, hiszen az már egy jóval keményebb párharcnak ígérkezik – talán a forduló rangadójaként is hivatkozhatunk rá. A Sevilla 8 pont hátrányból követi a Valenciát a táblázaton, így kissé reménytelennek tűnik a helyzetük egy jó bajnoki eredményre. A Valencia viszont jó szériában van és üldözi a Realt a harmadik helyért. A Getafe és a Levante mérkőzése jelenti majd a ráhangolódást az esti meccsre, amit a listavezető Barcelona játszik majd. Hasonlóság, hogy mind a két összecsapáson érdekelt egy-egy kiesés elől menekülő csapat – a Levante és a Malaga helyzete sem könnyű. Főleg utóbbinál van ok az aggodalomra, hiszen 13 pontjukkal sereghajtók és szinte biztosra vehető, hogy a szezon végeztével búcsúznak az első osztálytól. Épp ezért kell megbecsülniük az olyan erőpróbákat, mint a Barcelona elleni, hiszen vélhetően ehhez hasonlókban majd egy darabig nem lesz részük. A táblázatot magabiztosan vezető Barca természetesen a meccs toronymagas esélyese, még idegenben is.

A vasárnap lesz a gyengébbik fele a hétvégének Spanyolországban. Délben az Espanyol és a Real Sociedad ütközik meg, ami azért nem egy túl jól csengő párosítás, pláne látva az idei kiábrándító formájukat. A nap leginkább várt programja egyértelműen a délutáni Atletico – Celta Vigo csörte lesz majd, ám a Wanda Metropolitanóban azért még így is elég jó esélyekkel állnak majd ki a Matracosok. Habár legutóbb fontos vereséget szenvedtek el a Barcelona ellen a bajnoki rangadón, az ellenfelüknél pedig játszik egy parádézó Iago Aspas – ki tudja, talán meglepnek minket a vigóiak. A nap zárásaként előbb a Villarreal utazik a Las Palmashoz, majd jön az Athletic Bilbao is, amely a Leganesszel játszik. Előbbin a Villarreal a favorit, utóbbi viszont talán meglepő, de kiegyenlített párosítás. Otthon talán a Bilbao behúzza.

Végül pedig hétfőre is maradt egy utolsó: az Alaves és a Betis zárják a fordulót, amiből még egy jó meccs is kijöhet. Kár, hogy épp erre az időpontra esett a választás.

 A 28. forduló további programja:

Szombat
13:00 Eibar – Real Madrid (Sport 2)
16:15 Sevilla – Valencia (Sport 2)
18:30 Getafe – Levante
20:45 Malaga – Barcelona (Sport 2)

Vasárnap
12:00 Espanyol – Real Sociedad (Sport 1)
16:15 Atletico Madrid – Celta Vigo (Sport 2)
18:30 Las Palmas – Villarreal
20:45 Athletic Bilbao – Leganes (Sport 1)

Hétfő
21:00 Alaves – Betis

A tabella állása:

Képernyőfelvétel (494)

A tabelláért köszönet az Eredmenyek.hu-nak!