Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edinson Cavani a Premier League-ben?

A Le Parisien információi szerint két angol sztárcsapat is szeretné szerződtetni a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain uruguayi klasszisára, nevezetesen Edinson Cavani-ra… 

edinson-cavani-paris-saint-germain-dijon_1nq1ua5q2lua2197ukuktur1re

A Le Parisien úgy értesült, hogy a Manchester United és a Chelsea is szeretne lecsapni Edinson Cavani játékjogára a nyári átigazolási időszak folyamán. Ugyebár olyan hírek keringenek, melyek szerint az uruguayi klasszis és Neymar között nem valami fényes a kapcsolat. Cavani éveken át élt Zlatan Ibrahimovic árnyékában a Paris Saint-Germainnél, s mire kiszabadult belőle, arra a PSG vezetősége a nyakára hozta a brazil zsenit. 

Edinson Cavani 2013 nyarán az S.S.C. Napoli-t hagyta el a Paris Saint-Germain kedvéért. Ahogyan már említettük, az uruguayi támadó éveken át élt Ibrahimovic árnyékában, még akkor is, ha alapembernek számított abban az időszakban, amikor a svéd még a PSG-t erősítette. Ráadásul a helyzetkihasználása miatt is rengeteg megtalálják, amit valamilyen szinten meg is lehet érteni, de ennek ellenére a párizsi klub történetének legeredményesebb játékosának számít. Ez idáig 236 tétmérkőzésen lépett pályára a PSG színeiben, melyek során 163 alkalommal volt eredményes. 

Németh Boldizsár