Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Villarreal és a Bilbao is két góllal nyert – videóval

A spanyol bajokság 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a Villarreal a Las Palmas otthonába látogatott, míg az Athletic Bilbao a Leganest fogadta. Mindkét csapat magabiztos játékkal szerezte meg a három pontot, és még a gólok száma is ugyanannyi lett mindkét mérkőzésen. 

w_900x700_11192234_d3_0274

Forrás: laliga.es

Az első játékrészben még elég kiegyenlített volt a játék, a kiesés elől menekülő Las Palmas elég szépen tudott játszani. Az első nagy helyzet is a nevükhöz fűződik, amikor a 29. percben Alen Halilovic cselezte be magát a kapu előterébe, majd a léc alá lőtt volna, de Sergio Asenjo látványos reflexmozdulattal védeni tudott. A 37. percben Carlos Bacca tört be a tizenhatoson belülre és már csak a kapussal állt szemben, de a gyenge lövés magasan kapu fölé szállt. Gól nélkül zárult az első félidő.

A második játékrészben már feljavult a Villarreal, és sokkal több lehetőségük volt a támadások kiépítésére. A 67. percben a fölénynek meg lett az eredménye, hiszen a vendégek megszerezték a vezetést. Pablo Fornals adott egy tökéletes indítást Carlos Baccának, aki tökéletesen vette át a labdát, majd a jobb felső sarokba lőtte. Két perccel a gól után Bacca került helyzetbe, miután szépen fordult le az emberéről a kapu előtt, ám lövése a jobb kapufa mellett suhant el. A 71. percben ismét Bacca veszélyeztette a Las Palmas kapuját, ekkor a kolumbiai támadó könnyedén csapta be ellenfelét, de a lövés kapu jobb oldala mellé ment. A 90. percben a hazaiak akár egyenlíthettek volna, ám Momo az elé kerülő kipattanó labdát pár centivel a kapu fölé fejelte. Már úgy nézett ki, hogy így zárul le a mérkőzés, de a 91. percben Alejandro Galvez buktatta a tizenhatoson belül a teljesen egyedül maradó Sansonét, amiért a játékvezető azonnal piros lapot adott a játékosnak, majd tizenegyest is ítélt. A büntetőt kiharcoló Sansone állt a labda mögé, aki magabiztosan értékesítette is a lehetőséget. Végül ezzel zárult a mérkőzés.

Las Palmas – Villarreal: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Bacca (67.), Sansone (90+2. – büntetőből)
Sárga lap: Navarro (61.) ill. Costa (17.)
Kiállítás: Galvez (90+1.) ill. –

A Bilbao már az első félidőben is fölényben futballozott, és elég hamar, már a 10. percben megszerezték a vezetést. Raul Garcia érkezett kiválóan de Marcos beadására, majd közelről fejelt az üres kapuba. Nem kellett sokáig várni a második gólra sem, hiszen a 17. percben Raul Garcia duplázni tudott. Egy védőről került a labda a spanyol elé, aki szinte azonnal, laposan a hálóba gurította a játékszert. A 21. percben akár  harmadikat is meglőhették volna, ám Inaki Williams gyönyörű távoli lövése néhány centivel elment a kapu bal oldala mellett. A 38. percben egy nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Bilbao, ami ráadásul a kapufát érintve hagyta csak el a játékteret. A 38. percben a Leganes is megmutatta, hogy a pályán van, amikor Amrabat szlalomozott át két védőn, és lövésre lendítette a lábát, ám Kepa hatalmasat védett. A játékrész végére kicsit feljavult a vendég csapat, de nem veszélyeztették igazán az ellenfelük kapuját.

A második félidőben már feléledt a Leganes, jobban játszottak, de nem voltak elég veszélyesek a hazaiak kapujára. A 65. percben is inkább a Bilbaónak volt nagyobb helyzete, amikor Iturraspe vett át egy átívelés a kapu előterében, majd a bal alsó sarok irányába lőtt, de a kapus védett. A 73. percben Benat végzett el egy szabadrúgást, majd a jobb felső sarok irányába lőtt, ám Ivan Cuellar szépen menteni tudott. A Leganes igazán csak a 93. percben jutott közel a szépítéshez, amikor Jose Naranjo érkezett jól egy pontos beadásra és kapura lőtt, de a labda picivel a kapu jobb oldala mellé ment. A helyzet után a játékvezető lefújta a mérkőzést.

Athletic Bilbao – Leganes: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Raul Garcia (10. 11.) ill. –
Sárga lap: Cordoba (28.), Raul Garcia (68.) ill. El Zhar (12.), Zaldua (36.), Brasanac (66.), Siovas (72.), Bustinza (89.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=4C-p4rI9Y7E