Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kiütéses sikert aratott az újonc! – videóval

Első két mérkőzését megnyerte a liga újonc az MLS-ben, azaz az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban, ugyanis a Los Angeles tegnap este kiütéses sikert aratott miután az első körben a tavalyi döntős Seattle Sounders csapatát is lenyomta! A New York Red Bulls is kiütéses sikert aratott a csapat bajnoki rajtján a 2015-ös bajnokcsapat ellen, míg Némethék is győzni tudtak.

IMG_20180311_093747Nagy sikert aratott a Real Salt Lake otthonában az ezzel száz százalékos újonc, Los Angeles FC csapata! (forrás: twitter.com/LAFC)

A MLS 2018-as szezonjának második hétvégéjen, tegnap este a Real Salt Lake otthonában pályára lépő újonc Los Angeles FC csapata kiütötte ellenfelét! Az első körben a tavalyi döntős Seattle-t idegenben 1-0-ra legyőző kaliforniai alakulat immár két győzelemmel egy első két meccsét követően!

Pedig vezetett is a hazai gárda, ugyanis Plata a 20. percben tizenegyest lőhetett, ami ugyan kimaradt, de rögtön utána betalált a Salt Lake játékosa (1-0)! Innentől kezdve viszont vendég részről nem volt megállás! A 30. percben Rossi, majd 3 perccel később Blessing is eredményes volt, így még a szünet előtt fordított a Los Angeles-i gárda (1-2)! A fordulás után ott folytatta a vendégcsapat, ahol az első játékrészben abbahagyta. A 47. minutumban már kettővel mentek a Los Angeles FC, ugyanis Feilhaber is betalált (1-3), majd a 81. percben Rossi duplázott, Vela pedig első gólpasszát adta (1-4)! A 86. percben pedig Vela maga is eredményes volt, a gólpasszt pedig a duplázó Rossi adta! Vela első MLS-beli gólja révén kialakult a végeredmény a Real Salt Lake otthonában (1-5)! Első két bajnokiját megnyerte tehát az újonc Los Angeles FC az MLS-ben, amely eddig 6 találatot szerzett, és csak 1-et kapott eddig!

MLS, alapszakasz
Real Salt Lake – Los Angeles FC • 1-5 (1-2)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 20.706 néző
Gólszerzők: Plata (20.), ill. Rossi (30., 81.), Blessing (33.), Feilhaber (47.), Vela (86.)


A tegnapi játéknapon még játszottak két meccset is a Los Angeles FC találkozója előtt. Előbb a Columbus Crew – Montreal Impact találkozót említsük meg, mellyel kezdetét vette a mostani MLS-hétvége. A tavalyi szezonban a Keleti Főcsoportban döntőt játszó hazaiak elég hamar, és két gyors góllal már kettővel vezettek a 15. percre! A 12. minutumban Higuaín büntetőből volt eredményes (1-0), majd három perccel később Zardes is betalált a kanadaiak kapujába (2-0)! Az első félidő így sima lett, ám a fordulás után visszajött a meccsbe a Montreal! Az 59. percben Piatti szépített (1-2), majd a hajrában, 5 perccel a rendes játékidő vége előtt Edwards szerzett gólt, egyben egyenlített (2-2)! De ezzel nem ért véget a találkozó, melynek 94. percében Zardes duplázott, második gólját pedig büntetőből szerezte (3-2)! Így tizenegyes góllal indult és ért véget a találkozó, mindkettőt a Columbus lőtte be, amely hazai pályán győzött tehát a Montreal vendéglátójaként.

Columbus Crew – Montreal Impact • 3-2 (2-0)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 11.098 néző
Gólszerzők: Higuaín (12. – büntetőből), Zardes (15.; 90+4. – büntetőből), ill. Piatti (59.), Edwards (85.)


Pályán volt még tegnap este Németh Krisztián csapata is, a New England Revolution, amely hazai pályán fogadta a Colorado Rapids alakulatát. Ezen meccs első félidejében nem esett gól, a fordulás után viszont hamar előnybe került a New England, hiszen a 48. percben Fagundez szerzett vezetést klubjának (1-0)! Az 54. minutumban már Price egyenlíthetett is volna, de büntetője kimaradt! Az egalizálás kicsivel később így is összejött, ugyanis a 66. minutumban az egy perccel korábban pályára lépő Jackson talált be hazai kapuba (1-1)! Úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a vége, ám a hosszabbítás 3. percében Tierney a hazaiak javára eldöntötte a meccset (2-1)! Németh Krisztián is lehetőséget kapott a bajnokin – a magyar játékos a 70. percben lépett pályára, Rowe helyét átvéve.

New England Revolution – Colorado Rapids • 2-1 (0-0)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 13.305 néző
Gólszerzők: Fagundez (48.), Tierney (90+3.), ill. Jackson (66.)


Mára virradó hajnalban is több meccset játszottak le magyar idő szerint az MLS-ben. Az első körben hazai pályán kiütéses sikert aratott Houston Dynamo (4-0 az Atlanta ellen) ezúttal a kanadai Vancouver Whitecaps csapatát látta vendégül. A 28. percben a 33. esztendős Kei Kamara szerzett büntetőből vezetést a vendégeknek, a gólszerző pedig jubilált, ugyanis 300. MLS-meccsén a 100. találatát szerezte (0-1)! A válasz még az első félidőben jött, ugyanis Elis a 39. percben egyenlített (1-1)! A folytatásban Kamara egy gólpasszt is kiosztott, a 49. percben pedig el is dőlt a meccs a vendégek javára (1-2)! Ezzel a múltkor kanadai rangadót nyert, a Monreal Impact-et szintén 2-1-re legyőző Vancouver száz százalékos két kör után a bajnokságban.

Houston Dynamo – Vancouver Whitecaps • 1-2 (1-1)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 16.082 néző
Gólszerzők: Elis (39.), ill. Kamara (28. – büntetőből), Shea (49.)


A New York Red Bulls hétközben a CONCACAF BL-ben nyert idegenben, a mexikói Tijuana otthonában 2-0-ra, most pedig bajnoki rangadó várt a bikákra hazai pályán, akik a 2015-ös bajnok Portland Timbers csapatát fogadták magyar idő szerint ma hajnalban. A hazaiak korán előnybe kerültek, hiszen a 18. percben Mines volt eredményes (1-0)! Ezután az első félidőben már nem esett gól, viszont a fordulást követően még inkább nem talált fogást a Portland a New York-i csapaton. Főként a hajrában volt ez így, amikor kiütéses sikert hozott össze a hazai klub! A 77. percben a klub gólvágója, Bradley Wright-Phillips volt eredményes (2-0), három perccel később pedig Rivas talált be (3-0), aki a hosszabbítás harmadik percében megszerezte második gólját is, csapatának pedig kiütéses sikert hozott össze ezzel (4-0)! A Portland mezőnyben ugyan jobb volt, de nagyon vérszegény teljesítményt hozott össze, ugyanis a vendég együttes mindössze egyszer találta el a kaput, míg a hazaiak kilencszer! A New York Red Bulls első bajnokija volt ez az idényben, ami így hát igencsak jól indult a csapat számára.

New York Red Bulls – Portland Timbers • 4-0 (1-0)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 18.374 néző
Gólszerzők: Mines (18.), Bradley Wright-Phillips (77.), Rivas (80., 90+3.), ill.


Az utolsó ma hajnali meccset az Orlando City a Minnesota Uniteddel szemben játszotta. A találkozó elején a vendég Minnesota került előnybe, amikor is a 12. percben Finlay talált be (0-1)! A válasz még a szünet előtt jött, Youtun a félidő hajrájában egyenlített tizenegyesből, így a 42. percben módosult az eredmény (1-1)! A meccs vége felé viszont újból jött Finlay, aki ezzel el is döntötte a vendégek javára a meccset duplájával a 79. minutumban (1-2)!

Orlando City – Minnesota United • 1-2 (1-1)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 24.038 néző
Gólszerzők: Youtun (42. – büntetőből), ill. Finlay (12., 79.)

Nagy Dávid