Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics és Sallói parádézott a magyaros rangadón! – videóval

Elképesztő összecsapást nyert meg magyar idő szerint mára virradóan a Sporting Kansas City csapata a Chicago Fire otthonában az MLS-ben, tehát az észak-amerikia profiligában. A hétgólos találkozón mindkét klub magyarja a pályán volt, sőt mi több! Hazai részről Nikolics duplázott, a vendégek magyarja, Sallói pedig gólpasszt osztott ki kettőt a hétgólos bajnokin!

IMG_20180311_082503Sallói (balra) két gólpasszal járult hozzá csapata nagyszerű sikeréhez! (forrás: twitter.com/SportingKC)

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga második játékhétvégéje kezdődött meg magyar idő szerint tegnap este a 2018-as szezonban, a Nikolicsot, azaz a gólkirályi cím védőjét soraiban tudó Chicago Fire pedig első mérkőzését játszotta ebben az idényben a bajnokságban. Ráadásul éppen egy másik magyaros csapat ellen: Chicagóban a Fire ellenfele a Sallói Dánielt is felvonultató Sporting Kansas City volt.

A két klub ráadásul kezdőjében kapott ráadásul helyet Nikolics és Sallói, akikre kulcsszerep hárult a fergeteges mérkőzésen. Elég korán, a találkozó 9. percében már meg is született az első gól! Kansasi részről Felipe Guttierez a kipattanót követően fejjel volt eredményes (0-1)! A vendégek ezután is nagyon nyomtak, akik a szünet előtt még növelni is tudták előnyüket! A játékrész hajrában Sallói visszagurított labdáját vágta be Russel, így a magyar fiatal gólpasszából már kettővel ment a Kansas a 44. percben (0-2)! A térfélcserét követően megrázta magát a Chicago, majd a 70. minutumban szépíteni is tudott a hazai klub. Ekkor az új szerzemény, Katai talált be fejjel (1-2)! Ezután pedig jött a nagy gólvágó, Nikolics! Niko pedig egymaga meg is fordította a találkozót! Előbb közelről volt eredményes az aranycipős támadó, aki a 74. minutumban egalizált (2-2), majd a 82. percben Vincent passza után kapásból vágta be a labdát, mellyel fordított a Chicago (3-2)! Nikolics duplájával úgy tűnt, győzni tud első idei bajnokiján a Fire, viszont még tartogatott fordulatokat a mérkőzés. Niko fordítást eredményező találat követően azonnal jött az újabb kansasi gól is – a 83. percben Mendranda egyenlített (3-3)! Végül pedig Sallói sarkazása után Gerso lépte át a labdát, Guttierez pedig a kapuba bombázott – a gólszerző találatok terén, míg Sallói asszisztot tekintetében duplázott a 86. minutumban (3-4)! Nem akármilyen, hétgólos, fordulatos bajnokit nyert meg tehát Chicagóban a Sporting Kansas, a két klub magyarjai pedig kulcsfontosságú szerepet játszottak a meccsen, végül pedig Sallóiék örülhettek. A győztes kansasi csapat a második idei bajnokiján tehát első sikerét aratta.

MLS, alapszakasz
Chicago Fire – Sporting Kansas City • 3-4 (0-2)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 14.021 néző
Gólszerzők: Katai (70.), Nikolics (74., 82.), ill. Guttierez (9., 86.), Mendranda (83.)

Nagy Dávid