Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vajon melyik klub élén láthatjuk a közeljövőben Luis Enrique-t?

Mint ismert, Luis Enrique 2017 nyarán állt fel a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona kispadjáról. A katalán gárda élén eltöltött három esztendő alatt nagyon sokan megkérdőjelezték az edzői zsenijét a rengeteg begyűjtött trófea ellenére is. No, de jó esély van arra, hogy idén nyártól újra munkába fog állni a Barca korábbi trénere. A hírek szerint két sztárcsapat élére is jelölt…

Deportivo Alaves vs Barcelona - Copa Del Rey Final

Állítólag Luis Enrique neve a Paris Saint-Germain és a Chelsea listáján is ott szerepel. Ugyebár Unai Emery és Antonio Conte helyzete sem mondható túl stabilnak. A PSG a várakozások ellenére ismét idő előtt búcsúzott a Bajnokok Ligájából, míg a Chelsea az előző idényhez képest nagyot zuhant. A szálak viszont összekapcsolódnak abból a szempontból, hogy Conte egyes hírek szerint szintén esélyes a PSG élére (valamint az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjára is – a szerk…). Adott esetben tehát az olasz szakember nyithatja meg az utat számára a Chelsea felé, míg a Paris Saint-Germain-hez vezető utat pedig bezárhatja előtte. 

Luis Enrique edzői karrierje ugyebár a Barcelona B csapatában vette kezdetét, ahol 2008-2011-ig dolgozott. Remek eredményeket ért el a katalán gárda második számú alakulatával, így ennek köszönhetően 2011 nyarán szintet léphetett. Ekkor ugyanis az AS Róma irányítását vehette át, a farkasoknál azonban finom nem vált be, így ott csupán egy esztendőt töltött el. Enrique aztán 2013 nyarán a Celta de Vigo kispadjára került, itt remekül végezte a munkáját, melynek hála 2014-ben a Barcelona trénere lett. A spanyol menedzser eddigi legsikeresebb állomáshelye a katalán klub, hiszen nyert a csapattal többek között két bajnoki címet, három Király-kupát illetve egy Bajnokok Ligáját is. 

Németh Boldizsár