Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A cserecsatár góljával nyert Toulouse-ban a Marseille – videóval

A francia bajnoksg 29, fordulójának zárómérkőzését a harmadik helyen álló, az Európa Ligában csütörtökön az Athletic Bilbao ellen győzedelmeskedő Olimpique Marseille és a kiesés elől menekülő Toulouse vívta.

toulouseom

(Fotó: Olimpique Marseille/Twitter)

Két talán legnagyobb sztárja, a pihentetett Dimitri Payet és a bokasérülése miatt hiányzó Florian Thauvin nélkül állt fel a Marseille, a hazaiaknál ellenben ott volt a kezdőben a korábbi ferencvárosi kedvenc, Somália.

A foghíjas támadósor ellenére hamar vezetést szerzett az OM: a 10. percben Luis Gustavo fejelt le szépen egy szabadrúgást, ami után Ocampos a kapu torkából kotorta be a labdát. (1-0) Luis Gustavóra nem volt ellenszerük a liláknak, néhány perccel később egy hasonló fejessel majdnem tovább növelte csapata előnyét a brazil, ám Lafont bravúrral védett. Germain előtt is adódott egy nagy helyzet, Maxim Lopez beadását kanalazta éppen mellé a támadó. A Toulouse-nak viszont egy helyzet is elég volt a gólszerzéshez: a 19. percben Sylla iramodott meg a baloldalon, beadása után pedig Mubele paszírozta be a labdát a kapu torkából, Sakai lemaradt a jobbszélsőről. (1.1) Az egyenlítéstől aztán erőre kapott a kiscsapat, a 33. percben Sanogo egy szabadrúgás után közelről a kapufát is telibe trafálta.

A második félidő elején is ők dolgozták ki a helyzeteket: a 47. percben remek Toulouse-támadással indult a játékrész, melynek végén Sanogo lövését tolta ki bravúrosan Mandanda. A 64. percben újabb hasonlóan szép akció után Imbula lőhetett 15 méterrel, ám ezúttal is Mandanda mentette meg a Marseille-t, kitolva a megpattanó labdát. Rudi Garcíának ezen a ponton nem sok választása maradt, be kellett küldeni Dimitri Payet-t, amit a 72. percben meg is tett. A 74. percben hosszú idő után újabb Marseille-helyzetet láthattunk, még ha ehhez Payet-nak nem is volt sok köze: Amavi beadásából fejelt a középben érkező Germain, ám Lafont ezt is, valamint Luis Gustavo ismétlését is fogta. A 79. percben aztán visszavette a vezetést az OM, a két csere, Payet és Mitroglou hozta össze a gólt: előbbi vitte le az alapvonalig a labdát, majd adta azt be, utóbbi pedig a hosszú oldalon érkezve talált a kapuba. (1-2) A 90. percben végleg eldönthette volna a három pont sorsát a vendégcsapat, Sarr rúgott távolról hatalmas kapufát Lafont közreműködésével, majd a kipattanót Mitroglou csúsztatta szintén a kapufára. A 95. percben Mitroglou egy kontra után is helyzetbe került még, de könnyed emelését Lafont lehúzta.

Bár partiban volt a Toulouse a Marseille-jel, végül nem jött össze a pontszerzés a hazaiaknak, ami azt jelenti, hogy nem tudtak elmozdulni a 17. helyről, míg az OM lemaradása továbbra is négy pontos a második helyen álló Monacóval szemben, a negyedik Lyonnal szemben pedig öt pont az előnyük.

VIDEÓ HAMAROSAN!

Toulouse – Olimpique Marseille 1-2 (1-1)
Helyszín: Toulous, Városi Stadion; Vezette: F. Letexier
Gólszerzők: Mubele (19.) ill. Ocampos (10.), Mitroglou (79.)
Sárga lapok: -Sylla (50.) ill. Zambo Anguissa (42.), Amavi (63.), Payet (90+5.)
Kiállítás: – ill. –

Toulouse: Lafont – Amian Adou, Diop, Julien (Yago 61.), Sylla (Durmaz 89.) – Somalia, Cahuzac, Imbula – Mubele (Jean 63.), Y. Sanogo, Gradel. Vezetőedző: M. Debeve

Olimpique Marseille: .Mandanda – Sarr, Rami, Rolando, Sakai – Zambo Anguissa (Amavi 59.), L. Gustavo – M. Lopez, Sanson (Payet 72.), Ocampos – Germain (Mitroglou 78.) Vezetőedző: R. García

A Ligue 1 állása 29 forduló után:

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

ligue1-29

A góllövőlista állása:

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

ligue1-gl29

Lasányi Csaba