Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus immár “tisztán” vezet az Astori előtt tisztelgő Serie A-ban

A Davide Astori halálának árnyékában rendezett 28. forduló fő eseménye, hogy a Juventus együttese immár meccshátránya ellenére is vezeti a Serie A táblázatát, a torinóiak szerdán 18 órakor pótolják az Atalanta ellen elmaradt mérkőzésüket. A BL-helyekért folytatott harcban némi levegőhöz jutott a Roma, a Milan pedig egyre inkább közeledik a Lazio-Inter kettős felé. Tovább sűrűsödik a kiesés ellen küzdő csapatok mezőnye is, nagyon úgy tűnik, hogy hatan fognak küzdeni a két fennmaradó kieső pozíció elkerülése ellen. Íme a 20 gólt hozó forduló egyéb érdekességei, statisztikái.

2

♦ A Fiorentina-Benevento mérkőzés 13. percében egy percre megállt a játék, a jelenlévők a tragikusan elhunyt Davide Astorira emlékeztek.

130517887-b0f794cb-4464-4b74-a26f-ab030f073618

(forrás: skysport)

♦ Alisson a Torino ellen 50. tétmérkőzését játszotta a Roma színeiben.

♦ Radja Nainggolan Serie A pályafutása során először adott legalább két gólpasszt ugyanazon a mérkőzésen.

♦ A veronai derbit eldöntő Antonio Caracciolo idei mérlege: 2 kapuralövés, 2 gól.

Soccer: Serie A; Hellas-Chievo

(forrás: ansa.it)

♦ Emiliano Viviano szezonbeli negyedik büntetőjét hárította a Crotone elleni mérkőzésen, ez több mint bármelyik más portás mutatója az európai topbajnokságokban. Vivano egyébként részese volt a hétvége egyik legbalszerencsésebb öngóljának is, ami itt látható.

♦ Paulo Dybala nyolcadik szabadrúgásgólját szerezte a Juventus színeiben, az utóbbi három szezonban senki nem szerzett ennél többet a Serie A-ban.

Soccer: Serie A; Juventus-Udinese

(forrás: ansa.it)

♦ Gonzalo Higuaín eddigi olasz pályafutása során elvégzett 17 büntetőjéből ötöt elhibázott. Ugyanezen időszak alatt csak Domenico Berardi hagyott ki többet, szám szerint hatot.

Ciro Immobile parádés Cagliari ellen szerzett gólja sokakban Roberto Mancini “szellemét” idézte meg.

Soccer: Serie A; Cagliari - Lazio

(forrás: ansa.it)

♦ A Milan 2013 márciusa óta nem nyert sorozatban négy bajnoki mérkőzést úgy, hogy ezeken gólt sem kaptak.

♦ A nyáron nagy reményekkel szerződtetett André Silva első gólját szerezte bajnoki mérkőzésen a Milan színeiben. Szokták mondani, soha rosszabbkor…

Soccer: Serie A match Genoa Cfc vs Ac Milan

(forrás: ansa.it)

♦ Az Inter ellen oda-vissza 0-0-t játszó Napoli vezetőedzője, Maurizio Sarri egy Juventusra vonatkozó kérdés után faképnél hagyta az őt kérdező tv-csatorna riporterét: “Nem akarok többé a Juventusról beszélni…”

A statisztikák forrása: optasport

(zp)