Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: “Nem kirándulni megyünk az Arsenalhoz!”

Az AC Milannál Gennaro Gattuso vezetőedzővel az élen nagyon bíznak abban, hogy a csapatnak a 2:0-ás hátrány ellenére van még esélye a továbbjutásra az Arsenal elleni Európa-liga visszavágón.

(Kép: goal.com)

Az elmúlt heti vereség ellenére optimistán várják a milánóiak a csütörtöki londoni visszavágót. A “piros-feketék” hangulatán sokat dobott az is, hogy André Silva utolsó percben szerzett góljával nyerni tudtak a Genoa otthonában.

A hétvégi bajokiból meríteni erőt Gennaro Gattuso. A ‘rossoneri’ vezetőedzője bízik csapatában, a továbbjutásban, ám ahogy mondta, ehhez az is kell, hogy ne kirándulni érkezzenek az Emirates-be.

“Az Arsenal elleni első meccs után sok mindent hallottam, hogy mit és hogyan kellene másképp csinálnunk, vagy például, hogy fizikailag nem vagyunk jók. Talán a mai 95 perc után sikerült erre rácáfolnunk.” – Tekintett előre a genovai találkozó után a milánóiak mestere, aki részletekbe is bocsátkozott azzal kapcsolatban, hogy mit is vár el csapatától Londonban.

“Rossz meccsünk volt, egy erős Arsenallal szemben, ezt el kell ismernünk. Úgy gondolom, maradt 30% esélyünk arra, hogy változtassunk a helyzetünkön. Nem kirándulni megyünk Londonba! Büszkén kell viselnünk az AC Milan szerelését, és mindent megtenni a sikerért.” – Tette még hozzá Gattuso.

Pályafutása alatt a fanatizmusáról híres korábbi középpályás zárszóként még elmondta, hogy örül annak, hogy a bajnoki tabella végre kezd jobban festeni az AC Milan szemszögéből: “A bajnokságban magunkra találtunk, de lépésről-lépésre kell előretekintenünk a továbbiakban. Bevallom, kicsit ideges voltam amiatt, hogy a hétközi vereség után hogyan reagál a csapat, hiszen előtte két és fél hónapon át nem veszítettünk mérkőzést. A lehető legjobb választ kaptam!”

Az Arsenal – AC Milan találkozót 20:05-kor játsszák csütörtök este. .