Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Alves: „Nem kell Neymart meggyőznöm…”

Nem egészen úgy alakul ez a szezon a Paris Saint-Germain csapatánál, mint ahogy azt remélték a francia klub játékosai és szurkolói. Ugyan a párizsiak vezetik a Ligue 1 táblázatát, de a Bajnokok Ligájában már búcsúzni kényszerültek.

alves-neymar-cavani

Már decemberben, a nyolcaddöntők sorsolásakor tudtuk, hogy nem várhat könnyű tavasz a PSG-re, lévén a vak (bal)szerencse a Real Madridot sodorta útjukba. A „Királyiak” pedig végül teljesen megérdemelten búcsúztatták is a sérült Neymart nélkülöző gárdát.

A PSG a bajnokságot utcahosszal vezeti, miközben a szezon elején már begyűjtötték a Szuperkupát, finalisták a Ligakupában, míg az országos kupában ott vannak az elődöntőben. Nagyon esélyes tehát, hogy az Emery-tanítványok az idényt nem kevesebb, mint négy trófeával fogják zárni, ám ezek közül egyik sem lesz a BL serlege. Pedig ezt már évek óta, az Ibrahimovic-éra óta hajszolják a párizsiak.

A nehézségekről, és a Neymar körüli helyzetről nyilatkozott a csapat brazil védője, Dani Alves:

„Azt hiszem, hogy a vereségek sohasem véletlenek. Úgy vélem, hogy a csapatban még nem teljesen működik a kémia. Fejlődésben vagyunk, és ez tükröződik a pályán. Tapasztaltam már ezt a problémát más csapatoknál, és a brazil válogatottban is. Ezen a folyamaton a PSG-nek is át kell esnie. Neymart nem kell meggyőznöm arról, hogy maradjon a PSG-ben ezen a nyáron. Neymar felnőtt, és megtanult minden nap harcolni a nehezebb pillanatokban is.”

– nyilatkozta a korábbi Barca-sztár a szintén brazil O Globo újságnak.

Balogh József