Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Betis sikerrel zárult a forduló – eredmények, tabella

A La Liga 28. fordulójának zárásaként az Alaves a Betist fogadta. A sevillaiak végig jobban játszottak, és hiába találtak be a hazaiak is, a Betis végül könnyedén vitte haza a három pontot.

w_900x700_12221341c99c4eb4-6249-496c-b4f2-b897adc77103

Forrás: laliga.es

A Betis irányította a mérkőzést az első játékrészben, ám a meccs első helyzete az Alaves nevéhez fűződik. A 8. percben Munir kapott pontos labdát a tizenhatoson, de csak a kapu mellé tudta lőni. A 14. és a 16. percben Victor Camarasa veszélyeztette kétszer is a hazaiak kapuját, aztán a 23. percben már meg is szerezte a vezetést a Betis. A védők hiába próbálták levédekezni, a labda mégis Lorenhez került, a laposan, a kapus mellett lőtt a hálóba. A játékrész vége felé a Betis folyamatosan ostromolta az Alaves kapuját, majd a 44. percben másodszor is betaláltak. Camarasa szögletét követően egy kisebb felfordulás alakult ki a kapu előtt, majd a labda Javi Garcia elé került, aki közvetlen közelről lőhetett a hálóba.

A második félidőben az Alaves feléledt, és egyre többet tudtak támadni, és a 67. percben meg is lőtték a szépítő találatukat. Egy remek összjáték végén Ruben Sobrino a labdaátvételt követően laposan lőtt a kapu bal oldalába. Ez feltüzelte a Betist, és nem szerették volna megvárni az egyenlítő találatot is, ezért a 78. percben megszerezték a harmadik góljukat is. Loren kapott tökéletes indítást Boudebouztól, és miután jól vette át a labdát, belőtte azt a bal alsó sarokba. Az Alaves ezzel már nem tudott mit kezdeni, és ezzel az eredménnyel zárult a mérkőzés.

Alaves – Betis: 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Sobrino (67.) ill. Loren (23. 78.), Garcia (44.)
Sárga lap: Ely (36.), Laguardia (50.) ill. Adan (50.), Camarasa (68.),  Garcia (70.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=90WTSLoF9RI

A spanyol bajnokság 28. fordulójában nem hibáztak a tabella elején állók, így nem változott sem a sorrend, sem a különbség a csapatok között. A Barcelona a sereghajtó Malagát győzte le Messi nélkül is nagyon könnyen, az Atletico Madrid pedig a Celta Vigónak lőtt három gólt, megmutatva, hogy a Barca elleni vereség után sem adják fel a bajokságot. A harmadik helyet még mindig meg tudta tartani a Real Madridn, miután ha nehezen is, de sikerült legyőznie az Eibart Cristiano Ronaldo duplájával. A Valencia sem adta még fel, hogy a dobogón végezzen, és továbbra is tapad a királyiakra, miután megnyerték a Sevilla elleni rangadót. Montella csapata azonban már szinte biztos, hogy nem lesz ott az automatikus BL-indulást érő helyeken.

A spanyol bajnokság állása a 28. forduló után: 

Screenshot_2