Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Villa jubileumi meccsén győzött a New York City! – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság 2018-as szezonjának második hétvégéje is lezárult. Tegnap este a New York City hazai pályán győzött, David Villa pedig betalált a jubileumi meccsén, azt megelőzően pedig az Atlanta is hazai környezetben nyert, ahol újabb nézőcsúcs dőlt meg a ligában!

IMG_20180312_073506Villa góllal segítette csapatát győzelemhez a saját maga 100. MLS mérkőzésen (forrás: twitter.com/NYFC)

Jubileumi, 100. MLS meccsén lépett pályára tegnap este a hétvégi záró meccsen New York City klasszisa, egyben csapatkapitánya, David Villa. A spanyol csatár klubja a Los Angeles Galaxy együttesét látta vendégül.

A találkozó 22. percében született meg az első gól, Tinnerholm a hazaiakat juttatta előnyhöz (1-0)! Túlzottan sokat az előny növelésére sem kellett várni, ugyanis a jubiláló David Villa is feliratkozott az eredményjelzőre a 33. minutumban (2-0)! Az első félidőben minden tekintetben sokkal jobb volt a New York-i gárda kaliforniai ellenfelével szemben.

A fordulás után viszont a szépítés összejött, hiszen Jonathan dos Santos góljával a 60. percben módosult az eredmény (2-1)! A pontszerzés így sem jött össze a Galaxynak, mely a hajrában még meg is fogyatkozott, ugyanis Ashley Cole megkapta második sárgáját, így a veterán angol hátvéd kicsivel hamarabb kényszerült elhagyni a pályát, mint a többiek. Ennek ellenére a végéig már újabb gólt nem tudott szerezni a New York-i csapat, amely viszont így is győzött, 2-1-es sikert aratva második szezonbeli bajnokiján. Villa és társai pedig ezzel mindkét meccsüket megnyerték idén a ligában.

MLS, alapszakasz
New York City – Los Angeles Galaxy • 2-1 (2-0)
Helyszín: Yankee Stadium, Bronx – 26.221 néző
Gólszerzők: Tinnerholm (22.), David Villa (33.), ill. Jonathan dos Santos (60.)
Kiállítás: – , ill. Cole (85.)


A fentebb említett meccset megelőzően rendezték meg az Atlanta United – DC United találkozót. A tavalyi újonc klub otthona a Mercedes-Benz Stadium, melynek kapacitása több, mint 70 ezer néző befogadására alkalmas. Tavaly már megdöntötte az MLS nézőcsúcsát az Atlanta, azonban új rekordot állított fel tegnap a klub, ugyanis a helyszínen 72.035-en látták a csapat meccsét!

A hazaiak az első körben meglepően nagy vereséggel kezdtek a Houston Dynamo otthonában (4-1), a vendég DC United pedig a hajrában mentett pontot. Ezúttal pedig a washingtoni csapat kezdőjében kapott helyet Stieber Zoltán, aki 62 percig a pályán is volt.

A találkozó első gólja a 24. percben született meg, amikor Josef Martinez révén kerültek előnybe a hazaiak (1-0)! Az 1-0-s eredmény ezután a szünetig ki is tartott, a hazaiak pedig a meccs minden elemében jobbak voltak ellenfelüknél. A fordulás után tovább tudta növelni előnyét a hazai gárda! A 73. minutumban Almirón is gólt szerzett (2-0), majd két perccel később Villalba döntötte el lényegében a meccset teljesen (3-0)! A hajrában azért még szépített Mattocks révén a DC United, így a 86. percben kialakult a végeredmény (3-1)! Ezzel megszületett első bajnoki sikere az Atlantának. 2018-as idényben, míg Stieberék egyelőre nyeretlenek.

Atlanta United – DC United • 3-1 (1-0)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 72.035 néző
Gólszerzők: Martinez (24.), Almirón (73.), Villalba (75.), ill. Mattocks (86.)


Az MLS hétvégi meccseinek eredményei
Columbus Crew – Montreal Impact • 3-2 (2-0)
New England Revolution- Colorado Rapids • 2-1 (0-0)
Real Salt Lake – Los Angeles FC • 1-5 (1-2)
Chicago Fire – Sporting Kansas City • 3-4 (0-2)
Houston Dynamo – Vancouver Whitecaps • 1-2 (1-1)
New York Red Bulls – Portland Timbers • 1-0 (4-0)
Orlando City – Minnesota United • 1-2 (1-1)
Atlanta United – DC United • 3-1 (1-0)
New York City – Los Angeles Galaxy • 2-1 (2-0)


A bajnokság állása

IMG_20180312_071701

Nagy Dávid