Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rashford Premier League mutatói a Top6 ellen

Marcus Rashford a Manchester United befejezőcsatára még mindig csak 20 esztendős, fiatal kora ellenére azonban már 111 tétmérkőzést tud felmutatni a vörös ördögök szerelésében. Hétvégén a Liverpool elleni rangadón duplázott, mi pedig utána jártunk, hogy milyen mutatókkal rendelkezik az úgynevezett Premier League a Top6 ellen, ami MU játékosként igazából csak Top5. Az eredmény: Rashford nem ijed meg a rivális sztárcsapatoktól!

Rashford Top6

Szerzett gólok a Top6 ellen a Premier League-ben

Marcus Rashford 2016.02.25-én egy Midtjylland elleni Európa-liga mérkőzésen debütált a Manchester United első csapatában, az akkor 18 esztendős tehetség rögvest egy duplával hívta fel magára a figyelmet az Old Traffordon. Pár nappal később 2016.02.28-án pedig a Premier League-ben is bemutatkozott, hazai közönség előtt duplázott és egy gólpasszt is kiosztott az Arsenal ellen 3:2-re megnyert rangadón. Ezzel hathatós névjegyet hagyva a szurkolók szívében és fejében. Később a Manchester City hálóját is bevette még a szezon során, hogy csak a Top6 elleni góljait említsük.

Szerinted Rashford igazi MU-legendává válik majd az évek során?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Tavaly hol kezdőként, hol pedig csereként, de végigjátszotta az egész szezont, 53 tétmérkőzésen jutott szóhoz és a Chelsea hálóját is felavatta. Az elvárások egyre csak nőttek az immáron 50 millió euróra taksált gólvágóval szemben, aki idén is bevette a Manchester City hálóját, viszont hullámvölgybe került és az utóbbi időben Mourinho is csak epizódszerepet szánt neki. A hétvégén aztán a nagy angol klasszikuson a Liverpool szurkolói is megtanulták a nevét, hiszen a United az ő duplájával tartotta az Old Traffordon a három pontot. A Tottenham hálóját még nem sikerült bevennie, de úgy gondoljuk, hogy ami késik, az nem múlik, egyszer mindennek eljön az ideje.

marcus_rashford_by_dma365-dbhq7ucMarcus Rashford eddigi pályafutása

2015/16 – 18 mérkőzés, 8 gól és 2 gólpassz
2016/17 – 53 mérkőzés, 11 gól és 6 gólpassz
2017/18 – 40 mérkőzés, 12 gól és 8 gólpassz
Összességében – 111 mérkőzés, 31 gól és 16 gólpassz
Ebből Premier League – 60 mérkőzés, 16 gól és 11 gólpassz

A 16 Premier League találatból 7 jegyez az úgynevezett Top6 csapatok ellen és 9 alkalommal volt eredményes a mezőny többi tagjával szemben. Megállapítható tehát, hogy a fiatal támadó nem csak a szerényebb képességű csapatok ellen villog, a sztárvédők gyűrűjében sem illetődik meg.

Szerző: Őszi Ádám
Grafikai munka: Őszi Ádám