Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG “kimagasló” tehetségét figyeli az FC Barcelona

Manapság már egyre nagyobb trend a topklubok háza táján kész sztárjátékosokat vásárolni, mintsem kinevelni a őket. Ez immáron az FC Barcelona háza táján is megfigyelhető, avagy kevés azon tehetségek száma, akik a La Masiából felérnek az első csapatba és még kevesebben vannak, akik meg is tudnak ragadni ott az utóbbi években. Nem érkezett meg az új Puyol, Xavi és Iniesta sem. A tehetséggondozás azonban zajlik a háttérben, ezúttal pedig a PSG akadémián figyelnek egy “kimagasló” tehetséget a katalánok.

Barca - PSG

Chadaille Bitshiabu nevét még nem sokan ismerik, lévén egy 12 esztendős tehetségről beszélünk, aki játéktudása mellett fizikai paramétereivel hívja fel magára a figyelmet, avagy nem lehet nem észrevenni a pályán a 190 centiméter magas labdarúgót, aki mellett a kortársai szó szerint eltörpülnek.

Már most magasabb, mint Samuel Umtiti, ám kérdés, hogy a genetikája lehetővé teszi-e, hogy felnőtt korában profi labdarúgó váljon belőle. Kapusnak kitűnő lenne, ám még egyszer kihangsúlyozzuk, még csak 12 esztendős és már 190 centiméter, avagy lehet, hogy labdajátékot tévesztett és jobb lenne ha a kosárlabdára koncentrálna. Persze vannak magas játékosok a labdarúgás történetében, Petr Crouch például 201 centiméterrel lett ünnepelt csatár. Viszont ha Bitshiabu  jóval 200 centi fölé nő, az komoly problémákat okozhat a mozgáskoordinációjában.

28783336_1633874556666302_1853976414898880512_o

Aligha kell kiemelnünk, hogy kiről is van szó…