Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kiizzadta a továbbjutást az AS Roma – videóval

Előnnyel érkezett a római BL-visszavágóra az ukrán bajnok Shakhtar Donetsk. A Stadio Olimpico közönsége felejthető mérkőzést követően továbbjutást ünnepelhetett, avagy “fordított” és idegenben lőtt góllal jutott tovább az AS Roma. A különbséget Edin Dzeko jelentette.

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 13. 215818

1. félidő: Némileg meglepő módon helyenként már-már hazai szempontból kellemetlen méretekben birtokolta a vendég ukrán csapat a labdát, mely az odavágó után 2:1-es előnnyel érkezett Rómába. Az olaszok számára az Under által jegyzett idegenben lőtt gól azonban bizakodásra adhatott okot. Annak ellenére, hogy sokkal kombinatívabb és passzokkal teletűzdelt játékot mutattak a vendégek, fölényük meddőnek bizonyult, a támadójátékban elfogyott a kreativitás, de azt is mondhatjuk, hogy a Roma szépen védekezett. Az első játékrész különösebb nagy helyzet nélkül ért véget.

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 13. 220755

2. félidő: A fordulást követően aztán jött a hazai gól, Strootman ugratta ki lesgyanús helyzetben Dzekót, aki roppant higgadtan  kimozduló Pyatov lába között gurított a kapuba. A lassításokból aztán láthattuk, hogy lesről szó sem lehetett, a Shakhtar jobboldali védője ugyanis csúnyán beragadt (1:0). A második félidő sem a tűzijátékról szólt, Dzeko előtt adódott még egy lehetőség, aztán gyakorlatilag nagy csend. Az ukránoknak csakis gólszerzés esetén volt esélyük a továbbjutásra, így borítékolható volt, hogy az idő múlásával ki kell nyílniuk, felvállalva a nyílt sisakos támadójátékot.  A 79. percben mentve a menthetőt Ordest utolsó emberként teljesen egyértelműen rántotta le a ziccerben kilépő Dzekót, így villant a piros és a Shakhtar megfogyatkozott. A vendégek végül kaput találó kísérlet nélkül zárták a meccset, hiába a labdabirtoklási fölény és a közel dupla annyi passz, a különbséget ezen az estén Edin Dzeko jelentette. Az AS Roma idegenben lőtt góllal lépett a legjobb nyolc közé és várhatja a pénteki sorsolást.

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 13. 215756

Bajnokok Ligája, Nyolcaddöntő (visszavágó)
AS Roma – Shakhtar Donetsk 1:0 (0:0)

Helyszín: Stadio Olimpico; Vezette: A. Mallecano (spanyol)
Gólszerző: Dzeko (52.), ill.
Sárga lap: Florenzi (39.), Manolas (54.), ill. Stepanenko (71.), Fred (76.), Ferreyra (80.)
Kiállítás: – ill. Ordest (79.)

AS Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Strootman – Under (Gerson 65.), Perotti, Dzeko (El Shaarawy 89.). Vezetőedző: E. Di Francesco

Shakhtar Donetsk: Pyatov – Ismaily, Rakitsky, Ordest, Butko – Stepanenko (Alan Patrick 74.), Fred, Bernard, Taison, Marlos (Dentinho 82.) – Ferreyra. Vezetőedző: P. Fonseca

Továbbjutott: az AS Roma 2:2-es összesítéssel idegenben lőtt góllal