Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon: “Addig folytatom, amíg megvan a motivációm!”

Gianluigi Buffon küszöbönálló visszavonulását nemrég még kész tényként hozták le az olasz sajtóban, a Juventus ikonjának legutóbbi nyilatkozata alapján ugyanakkor korántsem biztos, hogy megszületett már a végleges elhatározás.

gigi2

(Fotó: Goal / Twitter)

“A legfontosabb a motiváció. Amíg szenvedni, harcolni akarok, folytatom. Az első, szenvedélyes éveim óta keressem a kihívásokat, hogy egyre nagyobb célokért küzdjek ” – szögezte le a kapuslegenda egy rendezvényen nyilatkozva. “Meg kell vizsgálnunk majd a klubbal közösen, lesz-e elegendő energiám a folytatásra, vagy sem”  – tette hozzá.

“Ami boldoggá lesz, bármit is hoz a jövő, az a tény, hogy mennyire hálás lehetek az eddigi karrieremért, azért a sok mindenért, amit a Parmáért, a Juventusért, az olasz válogatottért és a labdarúgásért tehettem” – vélekedett Buffon.

A 175-szörös válogatott portást Davide Astori búcsúztatásáról is kérdezték, melyen a Juventus játékosai is részt vettek. “A Juventusnak Firenzébe mennie sohasem egyszerű, Davide búcsúztatásán azonban tapssal köszöntötöttek, gyönyörű volt” – mondta.

Buffon a közösségi médiában szívhez szóló üzenettel búcsúzott korábbi válogatottbeli csapattársától, de most sem győzte dicsérni a Fiorentina tragikus hirtelenséggel elhunyt csapatkapitányát. “Nem csak egy nagyszerű baráttól búcsúztam, hanem az egyik legkiválóbb embertől, akivel a sportvilágban találkoztam. Mindig érezni lehetett a gondolatai és a lelke tisztaságát. Olyasvalaki volt, aki nyugodtan, csendesen tudta kivívni mások tiszteletét és megvolt a maga identitása”  – jellemezte a tizennégyszeres válogatott hátvédet a Juventus sztárja.