Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: Az idény végén visszavonul a Chelsea-ikon!

Annak ellenére, hogy John Terry is már 37 esztendős, a Chelsea ikonikus csapatkapitánya igen is élvezi az előtte álló új kihívásokat a Premier League-feljutásra ácsingózó Aston Villánál. A ‘Kapitány” korábbi csapattársa ellenben bejelentette, ez lesz utolsó szezonja…

(Kép: as.com)

A Chelsea korábbi nagyszerű csatára, a jó ideje már az Egyesült Államokban ‘levezető’ Didier Drogba nagy bejelentést tett. A 40 esztendős elefántcsontparti kiválóságnak ez lesz az utolsó szezonja aktív labdarúgóként.

A jelenleg az United Soccer League (USL)-ben érdekelt Phoenix Rising együttesénél játszó (a klubnak egyébként a tulajdonosa is ő – a szerk.) Drogba a francia Telefoot adásában beszélt jövőjéről. “Hálás vagyok a karrierem alakulásáért, bár azt hiszem, kissé későn kezdtem a legmagasabb szinten. Igazán élvezem még most is a játékot, és az új tulajdonosi szerepemet. Sok fiatal van körülöttem, szeretnék nekik minél több mindent átadni abból, amit megtapasztalhattam. Ettől függetlenül ez lesz az utolsó szezonom. 40 éves vagyok, itt a vége!” – Fogalmazott az Olympique Marseille-nél igazán kibontakozó bivalyerős csatár.

A USL szezonja októberben zárul, Drogba pedig azt is elmondta, hogy döntése végleges, így független attól is, milyen eredményt ér a Phoenix, netán elindul-e MLS (Major League Soccer) franchise-ként.

Egyébként Drogba ha későn is kezdte megítélése szerint profi pályafutását, Bajnokok Ligája-győztes, 4-szeres angol bajnok, 4-szer nyert angol FA-kupát, 1-szer török kupát, 3-szor angol Ligakupát, török bajnok, egyszeres angol- és 4-szeres török Szuperkupa-győztes, továbbá 2-szer megválasztották Afrika-legjobb játékosának.