Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két védő, egy eset

Súlyos sérüléssel dőlt ki két játékos is a hétvégén. A Debrecen és a Győr is elveszítette erre az idényre kulcsjátékosát. A győrieknek különösen fájó a sérülés.

fe1

Eddig egy kivétellel elkerülték a sérülések Ferenczi Jánost, a Debrecen védőjét, ám a hétvégi, Újpest elleni bajnokin elszakadt a bokaszalagja. Ugyanaz, amely néhány éve már egyszer megsérült. A játékost vasárnap megműtötték, így ebben a szezonban már nem játszhat. A labdarúgó így emlékszik a találkozó 67. percében történtekre: „Nem sokra emlékszem, az rémlik, hogy egy kicsit megbicsaklott a bokám, aztán az egyik újpesti játékos még rá is taposott, és a bokám alám gyűrődött. Gyorsan odanéztem, láttam, hogy már be is dagadt, és rögtön éreztem, hogy nagy a baj. Azonnal bevittek a kórházba, megröntgeneztek, és vasárnap estére hívtak vissza.”

Hogy mennyire viselte meg a sérülés, nem kérdés, ahogyan az sem, hogy gyengébben kezdte a cívisvárosi együttes a tavaszt. Erről is beszélt a Nemzeti Sportnak Ferenczi. „Vasárnap éjjel még nagy fájdalmaim voltak, ám hétfőre javult a helyzet. Három hétig gipszben lesz a lábam, utána kezdhetek el mozgolódni – fogalmazott a sérülésével kapcsolatosan, majd kitért a tavaszi gyengélkedésre is. – A szép ősz után nem úgy indult a tavaszunk, ahogy terveztük, remélem, amíg én gyógyulok, a fiúk kilábalnak a hullámvölgyből, és újból sorra nyerik meccsek.”

koszo-450x300

Szintén súlyos, ha nem súlyosabb sérülést szenvedett a győri Koszó Balázs. Az NB II-ben szereplő ETO FC védője a Cegléd elleni bajnokin ütközött a vendégek kapusával, Mursits Rolanddal, aki olyan szerencsétlenül találta el a védő homlokát, hogy beroppant a halántékcsontja. Az eszméletét is vesztő labdarúgót azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, vérzéssel járó koponyasérülést szenvedett. A győriek csapatorvosa, Dr. Ágh László szerint az életmentő műtét jól sikerült, a játékos tudata tiszta, de minimálisan fél év kihagyás vár rá. Nem Koszó az első, akinek ki kell hagynia a tavaszt, és az ősz első felét. Korábban Nagy Ádámnak kellett felhagynia a profi játékkal, miután egy agyrázkódást követő orvosi vizsgálaton kiderült egy korábbi sérülés, elváltozás.

~GS~