Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Letaszították az éllovast, megvan a téli bajnok

Vasárnap a Balatonudvariban található Balaton Golf pályáján a sorozat hetedik zárófordulójával, a Szil-coop Footgolf Versennyel véget ért az International Winter Footgolf Tour (IWFT) egyéni küzdelemsorozata. Biró László bizonyult ma a legjobbnak, ami a szenior bajnoki címet is jelentette számára. A ma második Bacskai Bence nyerte az abszolút kategóriát, menyasszonya, Pusztai Panna örömjátékkal tette fel a koronát szezonbeli teljesítményére.

IWFT sablon

A hétfordulós IWFT-hez a tavalyihoz képest kegyesebb volt az időjárás, ugyanis minden fordulót le tudtak bonyolítani a szervezők. A Balaton Golf pályáján vasárnap rendezett zárókörben csupán a szél nehezítette a játékot, az egy hete még hófödte pályán csak foltokban lehetett hóval találkozni. 66-an léptek pályára, és csupán négyen tudták a kijelölt rúgásszám (par 72) alatt teljesíteni a tizennyolc szakaszt. A -4-es eredmény elég is volt Biró Lászlónak (Outsiders), hogy megnyerje a hetedik fordulót, ami hozzásegítette, hogy Podusil György és Kocsis Sándor (mindkettő BFGT) előtt megnyerje a 45 éven felüliek kategóriáját.”

Azt tudtam, hogy az abszolút bajnoki címre nem lesz esélyem, viszont a szenior kategóriában igen, és ugyan a verseny alatt erre nem is gondoltam, végül összejött. Az elmúlt években mindig küszködtem sérüléssel, egy ideje azonban egészséges vagyok, ez meg is látszik a teljesítményemen, többet tudok edzeni. Ma szerencsém is volt, de az mindig kell egy első helyhez. Sőt, ennek idén még nagyobb jelentősége lesz, meggyőződésem, hogy a vb-helyek elosztásánál egy-egy rúgás dönt majd csak” − mondta a friss kategóriagyőztes Bíró László.

A második helyen (-3-as eredménnyel) záró Bacskai Bence (Hole Hunters) megnyerte az abszolút kategóriát, azaz ő az International Winter Footgolf Tour 2017/2018-as kiírásának bajnoka, megelőzve Biró Lászlót és a forduló előtt éllovas Flink Jánost (mindkettő Outsiders).

Az abszolút sorrend alapján állították össze a flightokat, azaz a három legjobbal együtt mentem ma. Tudtam, ha őket megverem, meglehet a bajnoki cím. Lacit ugyan nem tudtam, de a második hely is elég volt a győzelemhez. Volt már rutinom abban, hogy döntő flightban szerepelek, de nem mondom, hogy nem jutott eszembe néhány olyan verseny, mikor végül nem én lettem az első. De ezeket a gondolatokat gyorsan igyekeztem elhessegetni, és csak a játékra koncentrálni.” − nyilatkozta Bacskai a versenyt követően.

Pusztai-és-Bacskai

Bacskai Bence az abszolút, Pusztai Panna pedig a női kategória bajnoka

Pusztai Panna úgy léphetett pályára, hogy tudta, már nem tudják utolérni, örömjátékának pedig újabb “szakaszgyőzelem” és természetesen bajnoki cím lett a vége. A képzeletbeli dobogóra Bölcsföldi Ágnes(Milan) és Bakos Henriette (BFGT) állhatott fel a kiírás végén.

Tudtam, hogy a mai egy jutalomjáték lesz, nem is akartam kockáztatni, hat hónapos terhes vagyok, biztonsági játékot játszottam, külön öröm, hogy ez is elég volt a bajnoki címhez. Amellett, hogy nagyon boldog vagyok, hogy a FOB után a téli bajnokságot is megnyertem, talán jobban drukkoltam páromnak, Bacskai Bencének, hogy sikerüljön neki is megszerezni az aranyat. Hatalmas az öröm, nem csak emiatt, hanem a babavárás és a jövő heti esküvő miatt is. Sok pihenőt azért nem tervezek, a család már most tervezi, hogy a baba születése után hogy tudjuk megoldani, hogy minél hamarabb visszatérhessek a footgolf pályára.” − tekintett már előre is a bajnoknő.

A csapatverseny alapszakaszát az Outsiders nyerte, a nyolcfős, zirci csapatdöntőre rajtuk kívül a Royal, a BFGT, az FTC, az EMFGSE, a Hole Hunters, a Milan és a Nimród kvalifikálta magát, de a Hole Hunters már most jelezte, hogy a “bajnokok esküvője” miatt, azaz Pusztai Panna és Bacskai Bence frigye miatt nem tudnak ezen részt venni.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG VÉGERDMÉNYE