Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: feltételekkel a nemzeti csapatba

Soha rosszabb támadót. Nikolics Nemanja többszörös gólkirályként kevés lehetőséget kapott a válogatottban, de a jövőben számíthatnak rá a nemzeti csapatnál, ám van egy feltétele.

nikolics-nemanja-chicago-fire

Egy gólerős Nikolicsra szükség van, mint egy falat kenyérre… 

Fordult egyet a kocka? Eddig szívesen jött haza Nikolics Nemanja, akár Szélesi Zoltán hívta, akár Dárdai Pál, ám Bernd Storck látványosan mellőzte az akkoriban magyar és lengyel gólkirályt. Ezt követően már átmenetileg le is mondta a válogatottságot a szerb-magyar Nikolics, aki a Chicago Fire színeiben is gólkirály lett az Egyesült Államokban. Most újfent meghívót kapott, de a jövőjét feltételekhez kötötte. „Innen nagyon nehéz hazajutnom, de ha van értelme hazamennem, és ugyanazt tudom csinálni a válogatottban, mint a klubcsapatomban, akkor mindenféleképpen megoldom. Ha viszont ezek nem változnak, akkor nekem is hoznom kell döntéseket – beszélt a válogatottról Nikolics az M4 Sportnak a keddi Sportreggeliben. – Most elindult valami a jó irányba, az utolsó két mérkőzésen rúgtam két gólt, pályán voltam végig és remélem, a folytatásban is ebben bízhatok, de egyelőre nem beszéltem erről az új kapitánnyal.” Aligha kell ecsetelni, hogy hasonló adottságú játékosok szerepelnek a keretben, mint Nikolics, aki szerint csak akkor van értelme a válogatottbeli szereplésének, ha rendszeresen lehetőséget kap, nem pedig csak kispados. Ugyanakkor a jövőjét érintő kérdésre is válaszolt, ez alapján elképzelhető, hogy néhány év múlva ismét a magyar bajnokságban láthatjuk a rutinos támadót. „Nekem és a feleségemnek is nagyon hiányzik Magyarország. Nem ott nőttem fel és nem ott születtem, de Magyarországon tervezem a jövőmet. Biztosan haza fogunk térni. Hála istennek volt szerencsém egy olyan csapatban játszani, mint a Vidi és nem kellett sietnem külföldre mindenáron – fogalmazott, majd kitért arra is, mit tenne másképp, ha újrakezdhetné pályafutását. – Ha valaki megkérdezné, hogy mit változtatnék a pályafutásomon, azt felelném, nem változtatnék semmit. Most voltunk két hónapot otthon és fel tudtunk töltődni egy kicsit és felkészülni a következő szezonra is.”

Jelenleg Nikolics a legértékesebb magyar labdarúgó, megelőzve Dzsudzsák Balázst. A mértékadónak tartott Transfermarkt.de szerint 4,5 millió eurót ér a labdarúgó, míg Dzsudzsák 3,5 milliót. Hogy miért ekkora az értéke? „Az értékem mindig is azért növekedett, mert a klubcspatomban gólokat lőttem és gólkirály voltam, sajnos nem azért mert a válogatottban jól szerepeltem. Ha mindkettő profitálni tudott belőlem az utóbbi öt évben, akkor lehet, hogy az áram még nagyobb lenne, mint most. Jelen pillanatban az áram azért ilyen magas, mert klubcsapatomban folyamatosan jól játszottam és gólokat rúgtam.”

A Chicago támadója az új MLS idényt is remekül kezdte, hiszen két góllal nyitott a Sporting Kansas City ellen, a következő bajnokira március 17-én kerül sor, amikor Minnesotába látogat a Chicago Fire. A válogatottban ellenben rendre csak epizódszerepet kapott, így aztán nem csoda, hogy 25 meccsen mindössze 925 percet kapott a lehetséges 2250-ből, ezeken hat gólt szerzett.

~GS~