Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Hazai pályán is nagy falat volt a Bayern a Besiktas számára – Videóval

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágóján a Besiktas otthonába látogatott szerda este a Bayern München együttese. A bajorok hazai mérkőzésüket, kiütéssel 5:0-ra nyerték meg, így visszavágó lényegében csak formalitás kérdése volt.

A két csapatot természetesen kiváló hangulat fogadta a a Vodafone Park-ban, ahol a Besiktas némileg felforgatott kezdővel lépett pályára. Senol Günes ugyanis hét helyen is változtatott az odavágóhoz képest. Hasonlóakat nem lehetett megfogalmazni a Bayern-el kapcsolatban. Jupp Heynckes az egyik legerősebb kezdőjét küldte ki a gyepre, amelyből csak Kimmich hiánya lehet szembetűnő. Ugyanakkor sárga lapos  figyelmeztetésének a birtokában nem meglepő, hogy nem kapott lehetőséget a jobbhátvéd. S még egy kis adalék. Az európai kupák történetében 5:0-s hátrányból még senki sem tudott fordítani a visszavágón.

bes-bay

Thiago örülhetett a góljának, de sérülése miatt szomorkodhatott is. (kép: twitter.com)

Az első félidőt a Besiktas kezdhette el, amely inkább a Bayern-ről szólt. Az első komolyabb lehetőség a 10. percben alakult ki Alaba szabadrúgása után. Tolga Zengin kapus rossz helyre ütötte ki a lövést, amelyre Müller érkezett, de a kipattanót nem sikerült a hálóba juttatnia. Néhány perccel később azonban már nem hibáztak a Bayern játékosai. Jobboldalról jött Müller beadása, amire Thiago érkezett teljesen üresen és könnyedén tette a Besiktas kapujába a játékszert. Ezzel már 6:0 összesítésben! A találat egyébként a bajorok idei szezonjának a 100. találata volt tétmeccsen. A gólt követően azért meg-megmutatta magát a Besiktas is, de a törökök helyzetei nem igazán voltak veszélyesek. A 35. percben a Beyern gólszerzőjét, Thiago-t le kellett cserélni, helyére James Rodriguez jött be. A spanyol középpályás nem olyan rég tért vissza sérüléséből, de úgy néz ki, hogy újra egy kis kihagyásra készül. A félidő utolsó 10 percében még az is egy kis problémát okozhatott a Bayern-nek, hogy a csapat két középső védője,Hummels és Boateng is besárgult. Az eredmény az utolsó percekben már nem változott, így 1:0-s vendégvezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A félidőben természetesen cserét hajtottak végre a németek. A sárga lappal rendelkező Hummels helyére érkezett Süle a csapatba. A cserét követően útjára indult a labda a második 45 percre, de az rettenetesen kezdődött a hazaiak számára. A 46. percben ugyanis egy öngólnak köszönhetően megduplázódott a Bayern előnye, amely Gönül-ről pattant a saját hálójába. Aztán jött egy kis közjáték a mérkőzésen, amit egy a pályára beszaladó igen termetes vörös macskának köszönhettünk. Nem sokkal később viszont visszatérhettek a csapatok a meccsbe és kis meglepetésre  a Bayern védelme megingott kőkeményen. Alaba adott el egy labdát az 59. percben, amely után Vagner Love volt eredményes. Ezzel megszerezték a szépítést a törökök, ami után eléggé felspanolt állapotba kerültek. Többször is zavarba hozták a bajorok védelmét, akiknek még a labdakihozatallal is meggyűlt a bajuk. A kisebb megingást az egyenlítésre nem tudták kihasználni a Besiktas játékosai, pedig megvolt rá a lehetőségük. A félidő második felére a figyelmeztetéssel rendelkező Lewandowski is elhagyta a pályát, helyére Wagner állt be. A mérkőzés hátralevő részében már nem igazán gyúrták egymást a csapatok, de ennek ellenére még bevitte a kegyelemdöfést a Bayern. Alaba megpattanó beadása után Wagner volt eredményes, ezzel szétfoszlatva a Besiktas szép búcsúzásáról szóló álmait.

A vereség és a 8:1-es összesítés ellenére a Besiktas közönsége nagyon hálás volt kedvenceinek, amiért csoportgyőztesként a nyolcaddöntőbe jutottak. Pechjükre pont a Bayern-t kapták, amely azért valljuk be, hogy teljesen más kávéház volt.

Besiktas – Bayern München 1-3 (0-1)
Helyszín: 
Besiktas Park, (Isztambul, Törökország). V: MOliver
Gólszerzők: Vagner Love (59.) – Thiago (18.), Gönül (46.-ög), Wagner (68.)
Sárga: 
Hutchinson (64.) ill. Hummels (37.), Boateng (42.), Rafinha (63.)
Kiállítás: – ill. –

Besiktas: Tolga Zengin – Gökhan Gönül, G. Medel, Necip Uysal, Caner Erkin – R. Quaresma, Oguzhan Özyakup, Tolgay Arslan ( Hutchinson 60.), Lens (Talisca 60.) – Vágner Love, Mustafa Pektemek. Vezetőedző: Senol Günes

Bayern München: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Hummels (Süle 46.), Alaba – Vidal, Javi Martínez, Thiago Alcántara (Rodriguez 35.) –  Müller, Lewandowski (Wagner 68.), Ribéry. Vezetőedző: Jupp Heynckes