Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Conte: “Türelmesnek kell lennünk!”

A Chelsea menedzsere, Antonio Conte hivatalos sajtótájékoztatóján elmondta, hogy csapatát felkészültnek, és ebből kifolyólag esélyesnek is érzi a továbbjutásra a Camp Nouban.

(Kép: chelseafc.com)

Mint ismert a Chelsea nagyon közel járt ahhoz, hogy gólos előnyből várja az FC Barcelona elleni visszavágót. A döntetlen állás Anotnio Contét, a londoniak mesterét különösebben nem aggasztja, már csak azért sem, mert az olasz tréner szerint felkészültek a Barcából.

“A Barcelona megpróbálja majd irányítani a találkozót. Sokat akarják birtokolni a labdát, és bemozogni a vonalaink mögé. Nem lesz sokat nálunk a labda, éppen ezért szenvednünk kell. Egészen pontosan szenvedni azért, hogy továbbjussunk. Jól kell védekeznünk, egységesen. Szükség lesz arra is, hogy türelmesek legyünk, jól ismerjük fel azokat a lehetőségeket, melyek után esélyünk lehet gólt szerezni, ezzel lecsapni rájuk.” – Kezdte Conte a keddi sajtótájékoztatón.

Az első meccsen úgy gondolom remekül futballoztunk, már-már majdnem tökéletesen. Egyetlen egy hibánk volt, arra rá is fizettünk. Nem hiába kell a Barcelona ellen tökéletesen futballoznod! A párharc állása nekik kedvez, de hangsúlyozom, ismerjük a filozófiájukat, felkészültünk arra, hogy mi várhat ránk. A Barcelona a saját játékát fogja játszani, megpróbál majd gólt, gólokat szerezni. Nekünk magunkra kell figyelnünk, arra, hogy a 90 perc során végig koncentrálni tudjunk, jó döntéseket hozzunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy gólt kell lőnünk a Camp Nouban, de még fontosabb, hogy türelemmel futballozzunk, maximális koncentrációval!” – Így a Juve korábbi vezetőedzője, aki azt is hozzátette, hogy szerinte minden játékos álma, hogy a Camp Nouban, egy ilyen meccsen pályára léphessen.

“A Barcelona a világ egyik legjobb csapata. De mint tudjuk, a futballban nem vehetsz semmit sem biztosra. Megpróbálunk problémákat okozni a számukra, ahogy azt az első meccsen is tettük.” – Zárta gondolatmenetét Conte.

A találkozót az m4 Sport élőben közvetíti!