Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valverde: “A Chelsea erős csapat, nehéz legyőzni őket!”

Antonio Conte mellett természetesen Ernesto Valverde is megosztotta gondolatait a nagyközönséggel az FC Barcelona – Chelsea Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágó előtt.

(Kép: fcbarcelona.com)

“Apró részletek eldönthetik a találkozót, ezzel együtt a továbbjutás kérdését is. Ez persze így működik akkor, amikor nagyszerű futballisták lépnek pályára egymás ellen.” – Kezdte a Barca trénere. “Nem tudhatom, hogy mi történik majd a meccsen. Lehet, hogy feltolva védekeznek majd, de az is lehet, hogy a szélről próbálkoznak . Egyet tudok, hogy a Chelsea nagyon erős csapat, éppen ezért nehéz legyőzni őket!” – Folytatta Valverde, hozzátéve, hogy végig jó teljesítményre lesz szükségük, ráadásul a londoniak a Premier League legtöbbet kontrázó csapata, és mivel rengeteg veszélyt rejtenek az ellentámadásaik, így erre is oda kell figyelniük.

“Lehet, hogy vannak csapatok, akik több kockázatot vállalnának, de mindenki láthatta, az első meccsen is, hogy bizony tudnak veszélyt okozni. Bármelyik pillanatban betalálhatnak. Ne várják tőlem, hogy megmondjam azt, hogy mivel készülhet az edzőjük. Egy biztos, az eredménytől is függ majd, miképpen futballoznak.” – Jegyezte még az Athletic Bilbao korábbi vezetőedzője, hozzátéve, hogy csapatától azt várja, hogy a saját stílusuk szerint futballozzanak, továbbá nem feledkezhetnek meg a szurkolóikról sem, akik azért jönnek majd ki a stadionba, hogy Barca-győzelemnek és a katalánok szép játékának örüljenek.

Ahogy Conte, úgy Valverde is elejtette még, hogy a Bajnokok Ligája bizony minden játékost extra motivációval kell, hogy felvértezzen. A motivációval Andrés Inistánál sincs hiány, ám a sérüléssel bajlódó csapatkapitány Valverde szerint csak is akkor léphet pályára, ha 100%-osnak ítélik meg állapotát.

A találkozót az m4 Sport élőben közvetíti 20:45-től!