Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: ováció fogadta André Gomes becserélését

Nem csak 30 percet kapott tegnap este André Gomes az edzőjétől, Ernesto Valverdetől. Az FC Barcelona portugál középpályása a lehetőséget is megkapta arra, hogy megerősítse önbizalmát. Ezért ugyanis a legtöbbet nem ő, hanem a Camp Nou-ba kilátogató ezrek és ezrek tettek.

valverdeandrégomes001

Az Európa-bajnok André Gomes a napokban a Panenka című magazinban panaszkodott arról, hogy mennyire rosszul érzi magát. Az okot pedig saját magában látja, és egyelőre nem is tudja, hogy miként másszon ki onnan. A csapattársai, az edzői stáb, a klubvezetés egyelőre türelmes vele, ám a szurkolók már hónapok óta elégedetlenkednek. Gyakran füttyszó kíséri a játékát hazai pályán.

A Chelsea elleni visszavágó előtt Valverde edző mellett Sergio Busquets is kitért Gomes-re. Mindketten kiemelték, hogy nem elég csak az ő támogatásuk: bizony a szurkolóknak is meg kell teremteniük azt a helyzetet, amivel elősegíthetik Gomes boldogulását a pályán és azon kívül is.

Nos, a lehetőséget tegnap megkapta a kritizált középpályás. Éppen Busquets jelzett sérülést a második félidőben már 2-0-nál (lenne komoly kétségünk a dolog súlyosságát). A cseréje pedig nem volt más, mint Gomes, aki így bő 30 percet tölthetett a pályán. Becserélésekor pedig álló ováció fogadta őt több szektorból is, bár szórványos füttyszó is hallatszott.

Részletes beszámoló a Barca – Chelsea meccsről: ITT.

Balogh József