Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Heynckes szerint normális, hogy kiengedtek egy kicsit

Tegnap este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek az utolsó két visszavágóját rendezték. A Bayern München együttese is érdekelt volt, amely a Besiktas otthonába látogatott. A mérkőzést a bajorok nyerték meg 3:1-re, így 8:1-es összesítéssel magabiztosan a legjobb nyolc közé jutottak. Az összecsapás után természetesen értékeltek a főszereplők.

bay-1

Egyetlen kérdés sem merült fel a Bayern továbbjutásával kapcsolatban. (kép: mirror.co.uk.)

A Bayern vezetőedzője, Jupp Heynckes elégedetten szólalt meg a lefújást követően.

„Meggyőző az eredmény, főleg annak tudatában, hogy a Besiktas nem veszített mérkőzést a BL-ben otthoni környezetében. Ez is azt mutatja, hogy erős csapattal néztünk szembe, szóval nem volt könnyű. A megfelelő pillanatokban szereztünk gólokat, a 7:0-s előny tudatában pedig normális, hogy kicsit kiengedtünk. Ami egy picit csalódásra ad okot az az, hogy túl sok sárga lapot gyűjtöttünk.”

A csapat spanyol középpályását, Thiago-t a 35. perben le kellett cserélni, de a tréner szerint nem súlyos a sérülés.

Thomas Müller a Bayern csapatkapitánya, az együttes második félidős teljesítményével nem volt megelégedve.

„Hektikus összecsapás volt. Mindkét csapat sokszor veszített labdát, főleg mi, különösen a második játékrészben. Összességében jól védekeztünk, még akkor is, ha nem voltunk mindig elég szervezettek. Ha Isztambulban 3:1-re nyersz, akkor semmit sem tettél rosszul. Örömmel csináltuk a munkánkat, de most már a következő körre fókuszálunk.”

A bajorok védője, Jerome Boateng az atmoszférát és a hibákat emelte ki.

„Nagyszerű volt itt játszani. A lehető legjobbkor szereztünk gólokat, de néhányszor buta hibákat követtünk el. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell, főleg azért mert a következő körben erősebb ellenfelet fogunk kapni.”

A törökök részéről Oguzhan Ozyakup kissé csalódottan nyilatkozott, de innentől kezdve előre tekintenek.

„A továbbjutási esélyeinket az odavágón elveszítettük, szóval ez a mai meccs csak formalitás volt. Meg akarjuk nyerni a török bajnokságot újra, és a következő szezonban sokkal erősebb csapatként térnénk vissza a Bajnokok Ligájába.”