Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Gulácsiék a negyeddöntőben – videóval

Az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig a Zenit otthonába látogatott előnnyel a visszavágóra. Meg is szerezték a vezetést, de a Zenit nem hagyta magát, és az utolsó pillanatig benne volt, hogy hosszabbításra mentik a meccset. Ez végül nem jött össze nekik, így a németek jutottak a legjobb nyolc közé. 

GettyImages-932495006

Forrás: uefa.com

A meccs egy korai cserével kezdődött, a Zenitből Kokorinnak kellett elhagynia a pályát egy komolynak tűnő sérülés miatt. Nem volt túl eseménydús a mérkőzés eleje, az első negyedórában még kapuralövés sem volt egyik csapatnál sem. Az meccs első helyzete a 22. percben érkezett, amiből a lipcsei csapat meg is szerezte a vezetést. Werner cselezte be magát a védők között a tizenhatoson belülre, majd Augustinnak passzolt, aki lefordult az emberéről, majd laposan a hálóba lőtte a labdát. A 26. percben a Zenit jöhetett szabadrúgással, amit Paredes lőhetett el, majd a kapufát találta el, Gulácsi ezt nem védte volna ki. A 35. percben a Leipzig adta el a labdát a saját térfelén, majd Zsirkov ívelt keresztbe Zabolotnijnak, aki elvetődve kapura lőtt, de Gulácsi védett.  Belelendüt a Zenit, a 44. percben már nagyon közel jártak a gólhoz, amikor Rigoni remekül küldött a kapura 23 méterről egy pattogó labdát, ám a léc alá tartó bombát a magyar kapus léc fölé ütötte. A hosszabbítás első percében azonban már nem hibáztak, és egyenlíteni tudott az orosz csapat. Kranevitter adott egy tökéletes keresztlabdát Criscitónak, aki középre ívelte a játékszert Drussinak, aki Gulácsi mellett a hálóba fejelt. Ezzel zárult a félidő.

A második játékrészt jobban kezdte a német a csapat, többet támadtak, és többet is birtokolták a labdát. Az 50. percben Werner és Forsberg zavarta össze a hazai védelmet, a svéd játékos kereste a lövőhelyzetet, de 6 méterről emberbe tüzelt. Az 56. percben Werner hagyott ki egy száz százalékos helyzetet, de mint később kiderült, a német már lesen állt a lövésnél. A 68. percben a Zenit talált be, miután Criscito ugratta ki Zabolotnijt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Ezt követően a Zenit vette át az irányítást, több kisebb helyzetet is ki tudtak alakítani. A 74. percben Driussi  reklamált kezezésért tizenegyest, de nem kapott büntetőt. A 81. percben Keita remek ütemben ugratta ki a védők között Wernert, de Mevlja odarúgott német csatárnak, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a Leipzignak. A büntetőt kiharcoló Werner állt a labda mögé, de kihagyta a helyzetet, Andrej Lunev simán védett. A 85. percben a Zenit került helyzetbe, amikor AParedes szabadrúgását Criscito fejelte a jobb sarok mellé. A 91. percben kimaradt a meccs helyzete, amikor Werner Keitát ugratta ki, aki 6 méterről nem tudja elterelni a labdát Lunev mellett, és védőkbe rúgta a labdát. A 94. percben azonban még Timo Werner futott egy hatalmas sprintet, majd az érkező Brumának passzolt, akinek lövését Lunev védte bravúrra. A szögletet még elvégezhették, de a játékvezető ezután lefújta a találkozót.

Zenit – RB Leipzig: 1-1 (1-1) Összesítésben: 3-2
Helyszín: Krestovsky Stadium (Szentpétervár) Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: Driussi (45+1.) ill. Augustin (22.)
Sárga lap: Criscito (38.), Smolnikov (61.), Mevlja (81.) ill. Demme (10.), Orban (25.)
Kiállítás: – ill.

Zenit: Lunev, Ivanovic, Szmolnyikov (Poloz, 85.), Mevlja, Criscito, Kranevitter, Parades, Zhirkov, Rigoni (Erokhin, 90.), Kokorin (Zabolotnyi, 8.), Driussi. Vezetőedző: Roberto Mancini

RB Leipzig: Gulácsi, Klostermann, Orban (Konate, 46.), Upamecano, Bernardo, Forsberg, Demme (Ilsanker, 71.), Keita, Bruma, Werner, Augustin (Poulsen, 90+1.). Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl

https://www.youtube.com/watch?v=KxauKwHfAZA