Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Simán hozta a visszavágót is az Atlético – Videóval

Magyar idő szerint késő délután került megrendezésre az Európa liga nyolcaddöntőiből a Lokomotiv Moszkva – Atlético Madrid találkozó. Az odavágón 3:0-s madridi siker született, így lényegében a visszavágó csupán formalitás kérdése volt. 

antoine-griezmann-atletico-madrid_1qk3wxn6p2viz1cp8c263exswm

Griezmann ugyancsak csere volt, de gyönyörű gólt szerzett. 

Mindkét együttes vezetőedzője változtatott az előző mérkőzéshez képest, de összességében a kezdők arról tettek tanúbizonyságot, hogy egyik csapat sem vette félvállról a találkozót. Ennek is köszönhetően remekül indult a mérkőzés, és a játékosokat egyáltalán nem zavarta a -4 fokos hideg sem.

Az első félidőben némi tapogatózás után az Atletico Madrid került előnybe a 16. percben. Koke és Correa mutatott be gyönyörű összjátékot a moszkvai kapu előtt, mely után utóbbi játékos került lövőhelyzetbe és használta is ki azt. Itt lényegében végleg eldőlt a továbbjutás sorsa, hiszen összesítésben már 4:0 volt a spanyolok javára. A bekapott gólnak köszönhetően magához tért a hazai csapat, hiszen egyből jelezték az ellenfélnek, hogy a pályán vannak. Farfán és Denisov is próbálkozott lövéssel, de eredményesnek Maciej Rybus tudott lenni. A lengyel jobbhátvéd hatalmas gólt ragasztott Werner kapujába, ezzel kiegyenlítve a találkozót. A találat után is folytatódtak  nagy lövések, mindkét oldalon jegyezhettünk fel ígéretes kísérleteket, azonban a félidőben újabb találat már nem született.

A második játékrész nagyon rosszul indult a moszkvaiak számára, hiszen a 47. percben újra kapitulált a védelmük. Filipe Luis bal oldali beadása után Saul Niguez volt eredményes, ezzel pedig ha még valakiben volt kérdés a továbbjutó kiléte felől, akkor az itt végleg szertefoszlott. A lendületes és jó játék tehát folytatódott, ugyanakkor az igencsak barátságos hangulatú meccsen mégis végre kellett hajtani egy kényszerű cserét. A 60. percben Eder került lövőhelyzetbe, de Filipe Luis még menteni tudott az utolsó pillanatban, viszont ennek köszönhetően a portugál Eb győztes csatár a védő lábát találta telibe. Természetesen az Atleti védőjét cserélni is kellett. Az időközben pályára lépő Griezmann nem tétlenkedett sokáig, hiszen a 65. percben büntetőt harcolt ki, melyet Fernando Torres értékesített. 5 perccel később akciógólból is eredményes volt a spanyol csatár. Correa passza után került helyzetbe a tizenhatoson belül Torres, aki higgadtan értékesítette az előtte kialakult helyzetet. Ezzel pedig már 7:1 volt összesítésben a “Matracosoknak”. A mérkőzés vége felé közeledve már egyik csapat sem hajtotta túl magát, igazi laza futballt láthattunk, amelyet az Atlético 5. gólja koronázott meg. Correa gyönyörűen forgatta meg védőjét, majd passzolt Griezmann-hoz, aki nagyon laza mozdulattal pörgetett a kapuba. Ezzel pedig a spanyol fővárosi csapat végleg lezárta a mérkőzést.

A párosításban a két csapat között óriási volt a különbség mind az odavágón, mind pedig a visszavágón. A Madrid hozta a kötelezőt, míg a Moszkva próbált helytállni. Becsületükre legyen mondva, hogy a mai meccsükön végig nyíltan futballoztak és felvállalták a támadásokat, de ennek köszönhetően egy hatalmas pofonba szaladtak bele hazai környezetben.

Lokomotiv Moszkva – Atlético Madrid 1-5 (1-1)
Helyszín: Lokomotiv Stadium (Moszkva, Oroszország); Vezette: A. Soares Dias
Gólszerzők: Rybus (20.) ill. Correa (16.), Saul Niguez (47.), Torres (65., 70.), Griezmann (85.)
Sárga: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Lokomotiv Moszkva: Kochenkov – Rybus, Kvirkvelia, Corluka (Pejcinovic 75.), Rysov – Fernandes, Miranchuk, Denisov, Kolomeytsev (Tarasov 63.), Miranchuk – Farfán (Eder 46.) Vezetőedző: V. Ignatiev

Atlético Madrid: Werner – Juanfran (Vrsaljko 46.), Godin, Gimenez, Filipe Luis (Lucas 62.) – Niguez (Griezmann 61.), Thoma, Gabi, Koke – Torres, Correa Vezetőedző: D. Simeone