Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: szorult helyzetben a Dortmund, Lazio, Milan hármas – előzetes

A Bajnokok Ligája után a mai nap során a Európa-ligában is kialakul a negyeddöntő mezőnye. Az odavágókon született eredményeknek köszönhetően a legtöbb pályán még hatalmas izgalmakra lehet számítani a továbbjutók kilétének kapcsán.

iPiccy-collage

Az egyetlen 17 órakor kezdődő összecsapás, az Atlético moszkvai vendégjátéka tűnik talán a legsimább párosításnak, hatalmas fordulatra lenne szükség, hogy a madridiak továbbjutása veszélybe kerüljön. Ugyanez elmondható a Plzen-Sporting találkozóról is, viszont a másik három 19 órási mérkőzés kökemény csatát sejtet. A Laziónak még nagyon sokba kerülhet, hogy nem tudtak leglább egy sovány előnyt kifacsarni a múlt heti odavágón Kádát Tamás Dinamója ellen. A másik magyar érdekeltségű csapat, a Leipzig ugyan előnnyel utazik Szentpétervárra, de a Zenit idegenbeli gólja még aranyat érhet. Kétgólos előnyre tett szert hazai pályán a Marseille, de a San Mamésben egy csapat sem mehet biztosra.

Egygólos előnyben várhatja a CSZKA elleni mérkőzést a sorozat döntőjének házigazdája, a Lyon. Az odavágók egyik legnagyobb meglepetése a Salzburg dortmundi győzelme volt, nagy kérdés, hogy a németek mennyire tudnak felpörögni az esti visszavágóra. Kétgólos előnyer ellenére nem mehet biztosra az Arsenal csapata a rendkívüli módon fogadkozó Milan ellen. Mindkét csapat számára létfontosságú lenne a továbbjutás  kiharcolása és a sorozat megnyerése, hiszen saját bajnokságukon keresztül aligha fogják kiharcolni a jövő évi BL-szereplést.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágó:

17.00: Lokomotiv Moszkva–Atlético Madrid (Digi Sport 1)
Az első meccs végeredménye: 3–0 az Atlético javára.

19.00: Dinamo Kijev–Lazio (Digi Sport 1)
Az első meccs végeredménye: 2–2

19.00: Zenit–Leipzig (Digi Sport 2)
Az első meccs végeredménye: 2–1 a Leipzig javára.

19.00: Athletic Bilbao–Marseille (Digi Sport 3)
Az első meccs végeredménye: 3–1 a Marseille javára.

19.00: Viktoria Plzen–Sporting
Az első meccs végeredménye: 2–0 a Sporting javára.

21.05: Lyon–CSZKA Moszkva (Digi Sport 2)
Az első meccs végeredménye: 1–0 a Lyon javára.

21.05: Salzburg–Dortmund (Digi Sport 1)
Az első meccs végeredménye: 2–1 a Salzburg javára.

21.05: Arsenal–Milan (RTL II)
Az első meccs végeredménye: 2–0 az Arsenal javára.

(zp)