Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: bajnokká avanzsálhat a Bayern München! – Előzetes

A válogatott szünet előtt a 27. fordulót rendezik most hétvégén a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, azaz a Bundesliga-ban. A hatalmas előnnyel rendelkező Bayern München már ebben a körben bebiztosíthatja sorozatbeli hatodik elsőségét, ami természetesen rekord lenne a német első osztályú pontvadászatban. Ehhez azonban a bajoroknak egy igen nehéznek tűnő mérkőzést kell megnyerniük a Leipzig otthonában, valamint az „üldözők” botlására is szüksége lenne a német rekordbajnoknak.

bundesliga3wallpaper

Péntek
márc. 16. 20:30 Freiburg – Stuttgart (Eurosport 2)

A szokásokhoz híven már ma este megkezdődik a hétvégi Bundesliga program, ezúttal egy kisebb hangvételű mérkőzéssel. A még a biztos bennmaradásért küzdő és mostanában nem túl jó formát mutató Freiburg otthonába az a Stuttgart érkezik, amely hat meccs óta veretlen. A hazaiak mellett talán az szólhat ma este, hogy a svábok idegenben nem brillíroztak az idén.

Szombat
márc. 17. 15:30 Augsburg – Werder Bremen
márc. 17. 15:30 Frankfurt – Mainz
márc. 17. 15:30 Hamburger SV – Hertha BSC
márc. 17. 15:30 Mönchengladbach – Hoffenheim
márc. 17. 18:30 Wolfsburg – Schalke (Eurosport 2)

Az idei szezon előtt biztos kiesőként tekintett néhány szakértő az Augsburg csapatára, most a 27. forduló előtt ott tartunk, hogy akár még az Európa Ligába is bejuthat a kis bajor együttes. Ehhez azt a Werder-t kellene legyőzniük, amely az elmúlt meccseken egyre szorgosabban gyűjtötte a pontokat. A Bajnokok Ligája indulásra pályázó Frankfurt gárdája az osztályozós, 16. helyről elkerülni próbáló Mainz-ot fogadja. A két csapat számára más-más szempontból lesz nagyon fontos a mérkőzés, így esélyes, hogy élvezetes lesz a két gárda találkozója. A kilátástalan helyzetben lévő Hamburg otthonába a Dárdai Pál irányította Hertha érkezik. A fővárosiak négy meccs óta nyeretlenek, sőt mi több, ezen a négy találkozón még csak gólt sem tudtak szerezni. A Hamburg számára az utolsó szalmaszál lehet ez az összecsapás, bár ahogy láttuk őket az elmúlt fordulókban egyre inkább kezdenek szétesni. A Mönchengladbach-hoz a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim együttese érkezik. A hazaiak teljesen beleszürkültek a szezonba, képtelenek konstans jó teljesítményre. A vendégek az elmúlt pár fordulóban magukra találtak, s már ott vannak a botladozó Leipzig nyakán és ebben a körben akár meg is előzhetik őket. A szombati nap záró mérkőzése akár rangadó is lehetne, de idén abszolút nincs egy súlycsoportban a Wolfsburg és a Schalke. A vendéglátók csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nem állnak az osztályozót jelentő 16. helyen. A Schalke viszont parádézik idén, hiszen igaz 20 ponttal le vannak maradva a Bayern-től, de ott pozícionálnak a tabella második helyén. Ha megnyernék a Farkasok ellenében ezt a találkozót, akkor elodázhatnák a Bayern bajnokavatását.

Vasárnap
márc. 18. 13:30 Borussia Dortmund – Hannover (Eurosport 2)
márc. 18. 15:30 Köln – Bayer Leverkusen (Eurosport 2)
márc. 18. 18:00 RB Leipzig – Bayern München (Eurosport 2)

A vasárnapi program igencsak szokatlan időpontban kezdődik. Kora délután 13:30-as kezdéssel az Európa ligából meglepetésre búcsúzó, a játékát mostanság nehezen találó Dortmund fogadja a Hannover-t. Ha Peter Stöger együttese botlik a Hannover ellen, akkor a Bayern 28. bajnoki elsőségét készíthetik elő, amennyiben a Schalke is kikap vagy döntetlent játszik szombat este a Wolfsburg vendégeként. A délutáni találkozón a már majdnem biztos kieső Köln fogadja a Leverkusen-t. A gyógyszergyáriaknak fontos lenne mindenképp a győzelem, hiszen akár a tabella második helyére is felugorhatnának. A Köln leginkább már csak a matematikában bízhat…

A forduló záró mérkőzése pedig egy remek találkozó lesz, ebben szinte biztosak vagyunk. A Bayern a Leipzig együtteséhez látogat és akár a 28. bajnoki elsőségét is megszerezheti. Természetesen ez a korai bajnoki cím rekord lenne a Bundesliga-ban, mint ahogyan az, hogy sorozatban a hatodik Salátástáljukat zsebelnék be. Mindkét csapat európai kupacsatából érkezik, de ez Németországban nem jelent kifogást arra, hogy fáradtak legyenek a játékosok. Ráadásul a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Leipzig-nak van is miért visszavágnia, hiszen a Német kupában hazai pályán pont a Bayern ellen búcsúztak. Egy szó, mint száz, ha Bayern nyer Lipcsében és a Schalke valamint a Dortmund sem nyer, akkor bajnok a Bayern. Ellenkező esetben a 28. fordulóban, a Dortmund ellen az Allianz Arena-ban március 31-én ünnepelhetnének a bajorok. Utóbbinak lehet, jobban örülnének a szurkolók, hiszen hazai pályán és az egyik legnagyobb rivális ellen gyűjthetnék be az újabb bajnoki címet.

A Bundesliga tabellája a hétvégi fordulót megelőzően.

Buliafter26

A Bundesliga góllövőlistájának az élmezőnye

buliscorerlist