Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kettős vereséggel búcsúzott a Bilbao; Hosszabbítás Plzenben

Kellemetlen, de nem teljesen lehetetlen helyzetből várta a ma esi El-visszavágót az Athletic Bilbao. Igaz, nem lehettek túl vérmes reményei a baszk klub szurkolóinak, ugyanis a kétgólos hátrány soknak tűnt a Marseille ellen…

FBL-EUR-C3-ATHLETIC-MARSEILLE

És bizony nem is hiába féltették a spanyol bajnokságban sem túl jól szereplő együttest. A Bilbao jövőre aligha indulhat nemzetközi kupában, lévén a La Ligában is csak az alsóházban tanyázik. Eközben az OM a Ligue 1 második helyéért van harcban a Monacoval, és elég valószínű, hogy jövőre már a Bajnokok Ligájában találkozhatunk a kikötővárosiakkal.

A mai mérkőzést látva pedig nem is kell csodálkoznunk semmin. Rudi Garcia csapata teljesen megérdemelten jutott tovább kettős győzelemmel. A hazaiak csak a második félidőben tudtak kicsit megmutatni szándékukból, de már az is későn volt. Kétgólos vendégvezetésnél már csak halovány gyógyír volt a sebekre Inaki Williams szépítő gólja, majd a veterán Aduriz kiállítása végleg megpecsételte az Athletic sorsát.

Athletic Bilbao – Olympique Marseille 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Williams (74. perc), ill. Payet (38.-büntető), Ocampos (52.)
Továbbjutott: a Marseille, 5-2-es összesítéssel.

A Sporting múlt heti, teljesen megérdemelt 2-0-s győzelme után nyugodtan elhihettük, hogy ez a párharc már a lisszaboni odavágón eldőlt. Azonban a feltámadás kérdésben másként gondolkodott a Plzen szlovák veterán, Marek Bakos. A nem éppen túl nagy gólerősségéről híres 34 éves csatár a rendes játékidőben duplázni tudott, mintegy semmissé téve a portugálok múltkori győzelmét.

A rendes játékidő ráadásának pillanataiban azonban majdnem összejött a vendég „siker”: a holland Bas Dost büntetőjét Ales Hruske kapus védte bravúrral. A hosszabbításban továbbra is egyenlő erejű felek küzdelme következett, ám gólt már csak a Sporting gól született. Az argentin Rodrigo Battaglia döntötte el a továbbjutást. A Plzen így is becsülettel küzdött, de a nyolc közé tehát a lisszaboniak jutottak.

Viktoria Plzen – Sporting CP 2-1 h.u. (2-0; 1-0)
Gólszerzők: Bakos (6., 65. perc), ill. Battaglia (105+2.)

Továbbjutott: a Sporting, 3-2-es összesítéssel.

Balogh József