Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gomez duplájával értékes pontokat gyűjtött a Stuttgart Freiburg-ban

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 27. fordulójának  nyitómérkőzésén a tabella második feléből csapott össze két együttes. A 14. helyen álló Freiburg otthonába a 10. pozícióban lévő Stuttgart látogatott. 

freiburg

Petersen káprázatos gólt szerzett, amit Streit mester is nagyon megünnepelt, a végén viszont nem volt minek örülnie. (kép: focus.de)

Az első félidőt nagyon határozottan kezdte a Stuttgart, hiszen már a 4. percben megszerezte a vezetést, Mario Gomez révén. Egy szabadrúgást követően bújt ki a védők közül és fejelt a Freiburg kapujába a német válogatott csatár. Hozzá kell tenni, hogy Schwolow kapus rendesen benézte a szituációt. Gomez-nek egyébként ez volt a 160. Bundesliga gólja, amellyel az örökranglista 13. helyére lépett fel. A játékrészben szinte csak vendég próbálkozásokat jegyezhettünk fel, hiszen a hazaiak eléggé inaktívak voltak, de a 45 percet megúszták egyetlen kapott góllal.

A második félidőt a Stuttgart kezdte aktívabban, viszont az 53. percben egy labdavesztést követően elvesztették az előnyüket. A Freiburg sztárja, a korábbi Bayern játékos Nils Petersen szerzett labdát, amelyet Hofler-hez tett. A középpályás pedig egyből indította a csatárt, aki klasszis mozdulattal fejezte be az akciót, ugyanis Zieler kapus felett gyönyörűen emelte át a labdát. A gól a Freiburg 750. Bundesliga találata volt az élvonalban, amelynek köszönhetően a hazaiaknak meg is jött a játékkedvük. Azonban ez nem tartott olyan sokáig, és szép lassan mindkét csapat kissé leült. A 75. percben ugyanakkor sikerült ismét feldobni a játékot. Beck jobboldali beadása után újra Gomez volt eredményes, aki csapatának és önmagának is a második találatát szerezte. A mérkőzés hajráját a vendégek lehozták a rajtuk lévő nagy nyomás ellenére is, amit a Freiburg helyezett a stuttgarti játékosokra.

Győzelmének köszönhetően a Stuttgart immáron hét meccs óta veretlen és már 37 pontos a bajnokságban, aminek köszönhetően a 8. helyen áll a tabellán. Csak emlékeztetőül, 2016-ban 33 ponttal esett ki a másodosztályba a sváb együttes. A Freiburg negyedik mérkőzésén maradt nyeretlen sorozatban a Bundesliga-ban. S habár 30 ponttal így is a 14. helyen vannak, tisztes távolságra az osztályozót és a kiesést jelentő helyektől, ennek ellenére nem érezhetik magukat biztonságban a fekete-erdei játékosok.

SC Freiburg – Vfb Stuttgart 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Petersen (53.) ill. Gomez (4., 75.)