Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Lamela és Eriksen parádézott, elődöntős a Spurs! – videóval

Az angol FA-kupa negyeddöntőire került sor a hétvégén. A szombati programot két élvonalbeli gárda nevezetesen a Swansea City és a Tottenham összecsapása nyitotta meg. A Spurs a sérült Harry Kane nélkül lépett pályára walesi riválisa otthonában. 

29314491_10155492968078505_3197621508562223104_oAz FA-kupa első negyeddöntőjét szombat korda délután rendezték a walesi Liberty Stadionban, ahol a Tottenham vendégeskedett. Mauricio Pochettino együttese az első perctől kezdve fölényben futballozott, a vendégek tették ezt sérült gólvágójuk Harry Kane nélkül aki még a Bournemouth elleni idegenbeli bajnokin sérült meg. A Spurs már az első negyedórában megszerezte a vezetést miután Erik Lamela hozta kihagyhatatlan helyzetbe Eriksent aki a tizenhatoson kívülről tüzelt Nordfeldt kapujába védhetetlenül. A dán középpályás legutóbbi 10 mérkőzésén a Swansea ellen 7 gólt valamint 5 asszisztot is kiosztott. Ezt követően az első negyedóra végén Lucas növelhette volna a vendégek előnyét, a brazil szélső lövése azonban gyengére sikeredett és a hazaiak kapusa könnyedén hárította. A találkozó 24. percében a vendégek Son révén ismét a hálóba találtak a partjelző azonban lest intett, ezt követően a játékvezető a videóbíró segítségét kérte, a videóbíró pedig megerősítette a partjelző helyes döntését. A mérkőzés további részében is óriási fölényben játszott Pochettino együttese, míg a hazaiak komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani Vorm kapuja előtt. Az első félóra végén egy újabb tetszetős támadást vezettek a Spurs játékosai, ezúttal is Lamela hozta helyzetbe Lucast, de a brazil ezúttal sem tudta góllal befejezni az akciót miután jobb kapufát találta el ezúttal a PSG-től szerződtetett brazil szélső. Az első játékrész hajrájában Lamela újabb zseniális labdával kínálta meg csapattársát Eriksent, a dán válogatott játékos pedig parádés lövését Nordfeldt parádés védéssel ütötte a felső lécre megmentve csapatát a góltól. A találkozó 39. percében Dier növelhette volna kettőre a Spurs előnyét, de fejese elkerülte a kaput. Érdekesség, hogy a Tottenham legutóbbi 15 mérkőzésén nem szenvedett vereséget a Swansea ellen, 12 győzelem és 3 döntetlen a londoniak mérlege a walesi együttes ellen.  Az első félidő ráadásában a vendégek a nagy kedvvel futballozó Erik Lamela góljával növelték előnyüket, miután az argentin játékos a jobb alsóba helyezett, Nordfeldt tehetetlenül nézte ahogy a labda a hálójában landol.

29313775_10155492968103505_4163446472454438912_oFordulást követően a hazaiak rögtön egy cserét eszközöltek és Naughton helyére Narsingh állt be a második játékrész kezdetén. A második játékrészben sem változott a játék képe és a vendégek továbbra is irányították a mérkőzést. A második játékrész első komoly lehetősége a hazaiak előtt adódott a 48. percben Olsson lövését azonban Vorm bravúrral hárította. Az 51. percben Dier szólóját követően az első játékrészben először veszélyeztetett a  Spurs, Nordfeldt azonban könnyedén hárította lövését. A találkozó 63. percében a vendégek végleg pontot tettek a továbbjutás kérdésére és Dier és Lucas összjátékát követően a brazil hozta kihagyhatatlan helyzetbe Eriksent, a dán pedig újabb bombát zudított a Swansea kapujába, háromgólosra növelve előnyüket. Egy perccel később ismét a dán középpályás kínálta meg egy lövéssel a hazaiak kapusát, Nordfeldt ezúttal hárította a kísérletet. A folytatásban sem vett vissza a tempóból a Spurs és a 67. percben Lamela kiszorított helyzetből próbálta a hálóba jutattni a játékszert, Nordfeldt azonban útját állta a lövésnek. A találkozó 78. percében Son növelhette volna a Spurs előnyét, a vendégek támadója azonban nem találta el a kaput. A Tottenham ezzel elsőként jutott be a legjobb négy közé a FA-kupában, míg a Swansea számára a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Swansea City – Tottenham 0-3 (0-2)
Helyszín: : Liberty Stadion, Swansea, Vezette: Friend
Gólszerzők: Eriksen (11., 62.), Lamela (45+1.)
Sárga lapok: Sánchez (69.)
Kiállítás:

Swansea: Nordfeldt – Olsson, Mawson, Bartley, van der Hoorn (Roberts 81.), Naughton (Narsingh 46.) – Clucas, Carroll, Ki, Dyer (Routledge 86.) – Abraham. Vezetőedző: Carvahal

Tottenham: Vorm – Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies – Sissoko, Dier, Eriksen – Lucas (Llorente 73.), Son, Lamela (Alli 81.). Vezetőedző: Pochettino

https://www.youtube.com/watch?v=HM_F1qVAQzs

Képek: theguardian.com

Ondik Gábor