Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mészárolt a Pool, Salah mesternégyessel döntötte meg Torres rekordját! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) 31. fordulója igazán foghíjasra sikeredett, ugyanis az FA-kupa negyeddöntői miatt több mérkőzést is elhalasztottak a 31. fordulóból. A kupából korábban kiesett csapatok közül a Liverpool és a Watford feszült egymásnak szombat este az Anfielden.

2018-03-17T183753Z_1281679856_RC146DF55700_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-WATAz előző fordulóban a liverpooliak hét veretlen tétmérkőzés után a nagy rivális Manchester United otthonában szenvedtek 2-1-es vereséget. A vörösök otthonába a bajnokság egyik leggyengébb védelme a Watford látogatott akik a bajnokságban a negyedik legtöbb gólt kapták, az előző fordulóban az Arsenal otthonában szenvedtek 3-0-ás vereséget. A két együttes még az idei bajnokság nyitófordulójában találkozott egymással és emlékezetes gólzáporos mérkőzésen 3-3-as döntetlen született, a Watford az utolsó percekben szerzett góllal mentette döntetlenre a mérkőzést.

A vörösök nagy elánnal kezdték a mérkőzést és már a mérkőzés elején jelezték a lódarazsak számára, itt sem reménykedjenek a pontszerzésben. A találkozó 4. percében a góllövőlista éllovasa Mohamed Salah gyorsan megszerezte a vezetést a hazaiaknak, miután egy remek labdát követően kilőtte a Karnezis jobb alsó sarkát. Az egyiptomi szélső ezzel 25. bajnoki gólját szerezte meg, ettől többet csak egyetlen egy afrikai játékos szerzett, nevezetesen a Chelsea egykori gólvágója Didier Drogba a 2009/2010-es idényben. Salah ráadásul beállította Fernando Torres 2008-as rekordját mikor debütáló évében a vörösök színeiben minden sorozatot tekintve 33 gólig jutott. Az első félórában nem sok lehetőséget láthattunk, a vendégek a vörösök hibái után tudtak csak veszélyt kialakítani Karius kapuja előtt. A találkozó 27. percében Jürgen Klopp kényszerű cserét volt kénytelen eszközölni, miután Emre Can nem tudta folytatni és James Milner állt be a német középpályás helyére. A 39. percben egy gyors hazai kontrát követően Salah zseniális labdával kínálta meg Firminót a brazil ziccerét Karnezis bravúrral tolta a felső léc fölé. Két perccel az első játékrész vége előtt Mané ugratta ki a bal szélen Robertsont aki kiválóan centerezett középre, Salah pedig szezonbeli 26. gólját is megszerezte kettőre növelve a Liverpool előnyét. Az egyiptomi szélső ezzel megdöntötte Fernando Torres 2008-as rekordját, mivel debütáló liverpooli szezonjában már 34 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve.

2018-03-17T184131Z_1427270403_RC147BC1BD90_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-WATFordulást követően is a hazaiak kezdtek jobban és az 50. percben a Watford védelme ismét megfeledkezett a hazaiak gyors szélsőjéről Salahról az egyiptomi peidg köszönte szépen és hajszálpontosan centerezet brazil társának Firminónak aki laza mozdulattal sarokkal pörgetett a kapu bal oldalába. A vendégek szinte azonnal válaszolhattak volna, Holebas lövése azonban ne találta el Karius kapuját. A találkozó 53. percében ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Watford Roberto Pereyra révén, az argentin középpályás lövése a vendégek legnagyobb bánatára a keresztlécen csattant. A 61. percben Firmino kis híján fejjel is beköszönt, a brazil fejese nem sokkal, de kapu mellé szállt. A folytatásban nem sok minden történt a vörösök őrizték magabiztosan előnyüket, mindössze a 75. percben Oxlade-Chamberlain lövését jegyezhettük fel. A mérkőzés 77. percében Salah egy újabb góllal koronázta meg a Watford elleni teljesítményét és mesterhármassal adta át a múltnak Torres rekordját. A 84. percben Danny Ings is feliratkozhatott volna a góllövők közé, de ziccerét Karnezis óriási bravúrral hárította. De ezzel a görög portás még nem nyugodhatott meg a 86. percben ismét Ings lövését kellett hárítania, de a kipattnót már ő sem tudta hatástalanítani és Salah negyedik gólját is berámolta a lódarazsak kapujába. A vörösök ezzel ideiglenesen átvették a harmadik helyet a Tottenham elől a tabellán győzelmükkel és továbbra is harcban a dobogós helyekért.

Liverpool – Watford 5-0 (2-0)
Helyszín: Anfiel Road, Liverpool  Vezette: Taylor
Gólszerzők: Salah (4., 43., 77., 85.), Firmino (50.)
Sárga lapok:
Kiállítás: 

Liverpool: Karius – Robertson, Van Dijk, Matip, Gomez – Wijnaldum (Oxlade-Chamberlain 71.), Henderson, Can (Milner 27.) – Mané, Firmino (Ings 79.), Salah. Vezetőedző: Klopp

Watford: Karnezis – Britos (Janmat 82.), Prödl, Mariappa, Holebas – Doucouré, Capoue – Kiko, Richarlison (Hughes 65.), Pereyra – Deeney (Okaka 70.). Vezetőedző: Javier Gracia

https://www.youtube.com/watch?v=GhQ-X4jrXyM

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor