Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: csak drágán eladó a védelem vezére

Már januárban is szó volt arról, hogy a Manchester United együttese kiszemelte magának az Internazionale védelmének gyorsan csapatba épített oszlopát, Milan Skriniart. A szlovák válogatott bekk alapember Milánóban, és könnyen lehet, hogy hamarosan egy még erősebb klubnál találhatja magát.

inter2018

Igazi villámkarriernek tekinthető Milan Skriniar felfutása. A szlovák bekk 2016-ban kapta meg a lehetőséget arra, hogy berobbanjon a világ elitjének közelébe. Ugyanis a zsolnai nevelésű játékost szerződtette a Sampdoria, amelytől egy szezont követően 23 millió euróért távozott az Interhez. Érdekesség, hogy genovaiaknak mindössze 1 millióba került! Bár ha megnézzük, hogy Skriniar a mindig jól üzletelő Stars & Friends ügynökséghez tartozik, amely cég több magyar „sztár” (pl.: Dzsudzsák Balázs) dolgait is intézi, talán máris érthetőbb a hirtelen értéknövekedés…

A lényeg, hogy mára Skriniar az olasz bajnokság egyik legmegbízhatóbb középhatvédjének számít, sokan az „új” Martin Skrtelt látják benne. Persze ez inkább csak a szlovák válogatott sikereiért szorítókat érdekelheti, lévén az igazán lényeges az, hogy állítólag az Inter játékosában látja a védelem megerősítésének lehetőségét a Premier League-ből az Arsenal, a két manchesteri sztárcsapat, de állítólag még a Barcelona és a Real Madrid is.

A hírek szerint azonban az Inter nem kíván olcsón megválni Skriniartól, sőt, lehetőség szerint rá szeretnék építeni a jövő csapatának védelmét, még hosszú évekre.

A jó példa egyébként adott Skriniar számára, lévén a Serie A-ban már van egy honfitársa, aki igazi klubikonná tudott válni: Marek Hamsík a Napoliban.

Balogh József