Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az oroszországi vb lehet Messi utolsó válogatott tornája

Lionel Messi klubszinten mindent megnyert a Barcelonával, az argentin válogatottban azonban eddig elkerülték a trófeák. A harminc éves klasszis legutóbbi nyilatozatában el is hintette, amennyiben Oroszországban sem érnek fel a csúcsra, nem folytatja tovább a nemzeti csapatban.

messiarg

(Fotó: Mirror Football/Twitter)

“Érezzük, ha nem jön össze a tornagyőzelem Oroszországban sem, nem marad más hátra, mint búcsút inteni a válogatottnak” – nyilatkozta Messi az argentin La Cornisa nevű hírműsornak.

“Az álmom, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Azt kívánom, hogy hasonlóan jók legyünk, mint 2014-ben Brazíliában. Van úgy, hogy mindent jól csinálsz, és a végén mégis elbuksz, mint Argentína Brazíliában” – tette hozzá, utalva a németek elleni vb-döntőben elszenvedett 1-0-s vereségre.

Messi az ominiózus vb-döntőn kívül három Copa América-finálét is elbukott már, a 2016-os Chile ellen elvesztett döntő után pedig már egyszer be is jelentette visszavonulását a válogatottól. Az ötszörös aranylabdásnak eddig 123 meccsen 61 gólja van a nemzeti csapatban.

Argentína Izlanddal, Horvátországgal és Nigériával került egyébként egy csoportba a világbajnokság sorsolásán.