Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmi magasságokban Mauro Icardi

Egészen parádés teljesítménnyel rukkolt elő a hétvégén az Inter csapatkapitánya, Mauro Icardi. Az argentín támadó volt csapata, a jelenlegi Serie A-szezonban hazai pályán az egyik legjobb teljesítményt nyújtó Sampdoria otthonában négy gólt szerezvez járult hozzá az Inter 5-0-s sikeréhez (a négygólos támadók hétvégéje volt a mostani: Icardi mellett Mohamed Salah és Cristiano Ronaldo is parádézott, mindannyiuk teljesítménye itt látható).

Soccer: Serie A; Uc Sampdoria vs Fc Internazionale

(forrás: ansa.it)

A milánóiak teljesítménye a korábbi években is nagyban függött Icardi teljesítményétől és a helyzet a most futó szezonra sem változott: Icardi az Inter eddigi 47 bajnoki góljából 22-t vállalt, és mindössze egy olyan mérkőzés akad (az Udinese elleni 3-1-es vereség), amikor csapata Icardi gólja ellenére nem szerzett pontot.

Icardi első, Sampdoria ellen szerzett találata egyben a támadó századik olasz élvonalbeli gólja is volt, ehhez 180 mérkőzésre volt szüksége. Ami talán sokatmondóbb adat, az az, hogy Icardi ezzel elképesztően előkelő helyet foglal el a Serie A örökrangsorában a 100 gólos határt legfiatalabbként elérő játékosok listáján: Giuseppe Meazza, Silvio Piola és Felice Borel egyaránt az 1930-astól az 1950-es évekig bezárólag szórták a gólokat, Giampiero Boniperti a következő generáció klasszisa volt, míg Altafini a ’60-as és ’70-es években alkotott. Utóbbi 1962-ben szerezte meg 100. gólját a Serie A-ban, így Icardi ebből a szemponból az elmúlt 56 év legeredményesebb támadója!

iPiccy-collage

A bal felső saroktól az óramutató járásával megegyező irányban:
Piola, Meazza, Altafini, Boniperti, Icardi és Borel

A tízes listán egyedül Edinson Cavani és Alberto Gilardino található Icardi kortársai közül, a többiek kivétel nélkül a futball “hőskorában” riogatták az ellenfelek kapusait.

A 100 gólos határt legfiatalabban elérő játékosok rangsora a Serie A-ban:


(zp)