Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel: “Még most is a Dortmund edzője lennék, ha…”

Rengeteg szóbeszéd keringett arról, hogy miért kellett elhagynia Thomas Tuchelnek a Borussia Dortmund csapatát. A német lapok bennfentes információikra hivatkozva eddig azt próbálták elhinteni, hogy a furatos tréner elvesztette az öltöző, és a vezetőség támogatását, azonban a legújabb Tuchel-interjú egy teljesen másik szemszögből mutatta be a problémát…

thomas-tuchel-dortmund_3428841

Thomas Tuchel a Bildnek adott nyilatkozatában a Dortmund ellen elkövetett 2017. április 11-i, a Monaco elleni BL-odavágót megelőző robbantásos merényletről beszélt: “Amiatt kellett távoznom. Nagyon nehéz volt a merényletet megélnünk, hiszen már másnap le kellett játszanunk a találkozót. Fontos lett volna, hogy meg tudjuk beszélni a történteket, hogy megfelelő légkört teremtsünk az öltözőben.” – Mint az ismert, a csapat az eset másnapján 3-2 arányban vereséget szenvedett a vendég Hercegségbeliektől, ami valóban nagyban hozzájárult az edző későbbi menesztéséhez.

Ezzel van összhangban a csapatkapitány, Marcel Schmelzer visszaemlékezése is: “Egy hangos durranást hallottam, majd kitört a pánik. A földön játékosok feküdtek, én pedig teljesen lefagytam a robbanás okozta riadalom hatására. Aztán hallottuk Marc Bartra kiáltását, és láttuk, hogy vérzik. A félelmet mindenki szemében látni lehetett… Utána este semmit nem aludtunk. Mindenki örült, hogy a családjával lehet.” 

Írta: Wernigg Márton