Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FEB: egyelőre megúszta a PAFC támadója

Ismét ülésezett a fegyelmi Bizottság, amely most csak az eltiltásokkal foglalkozott.

20180318ezekiel-henty-lovrencsics-gergo-ferencvaros1

Ezekiel Henty (fehérben) elsőre egymeccses eltiltást kapott. – fotó: origo.hu

Egyelőre annyi biztos, hogy Ezekiel Henty a március 31-i bajnokit kihagyja, a Puskás Akadémia a Videotonnal játszik azon a szombaton, és a támadó biztosan nem lép pályára. Hasonlóan egy találkozóról tiltották el Joseph Paintsilt, így a ghánai az Újpest elleni rangadón nem játszhat, illetve Halmosi Péter is, aki a Honvéd elleni bajnokin a kispadról lett kiállítva. A Haladás labdarúgója sem léphet tehát pályára március 31-én. Az MLSZ ezen kívül a Honvédra kiszabott 300 ezer forintos bírságot hatályában fenntartotta.

Ugyanakkor a klubokkal szembeni intézkedésekről március 22-én dönt a szövetség illetékes testülete, míg a Henty-Lovrencsics affért március 27-én tárgyalják. „A hétvégi bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatos egyéb ügyeket (rendezési hiányosság, szurkolói rendzavarás), valamint a hétközi mérkőzésekkel kapcsolatos fegyelmi ügyeket a FEB 2018. március 22. napján tartandó ülésén tárgyalja.

A FEB elnöke fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el Henty Ezekiel Isoken, a Puskás FC Kft. labdarúgójával szemben, mert az FTC elleni bajnoki mérkőzésen súlyosan sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor rálépett az ellenfél földön fekvő játékosának (Lovrencsics Gergő) lábára.  Az ügyben 2018. március 27. napján tárgyalás megtartására kerül sor.” – írja az MLSZ honlapja.