Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: „a barátságos meccseken is nyerni akarunk.”

Megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját Georges Leekens kapitány, akinek csapata Kazahsztán és Skócia ellen készül.

leekens4

Ugyan a játékosok már megérkeztek Telkibe, a légiósok nagy része is hazaért, így semmi akadálya annak, hogy nemzeti csapatunk megkezdje a munka érdemi részét. Georges Leekens, válogatottunk új kapitánya sajtótájékoztatón vázolta az elképzeléseit, bemutatkozott Patrick De Wilde is, aki Szélesi Zoltánnal segíti a kapitány munkáját. A játékosokat ezúttal Elek Ákos és Ugrai Roland képviselte.

„Kíváncsi vagyok, hogyan kezdjük az évet, mit tudunk nyújtani az előttünk álló két mérkőzésen. Nulláról indulunk, a célunk, hogy minél jobb csapattá formálódjunk az őszi tétmérkőzésekig. A legfontosabb, hogy megfelelő hozzáállással menjünk ki a pályára, a barátságos mérkőzéseken is nyerni akarjunk. Meg kell becsülnünk a labdát, nem szabad görcsösnek lennünk, mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében. Két különböző stílusú ellenfél vár ránk, de a legfontosabb, hogy mi hogyan játszunk ezeken a találkozókon – fogalmazott a sajtótájékoztató elején Leekens. – Néha a nagy csapatok ellen könnyebb játszani, mint hozzánk hasonlóan, vagy nálunk alacsonyabban rangsoroltak ellen, ezért Kazahsztán ellen is nehéz feladat vár ránk. A skótok mentalitásban hasonlóan erősek, mint régebben, de játékban sokat fejlődtek az elmúlt években. A játékosaimnak készen kell állniuk, hinniük kel magukban, ha megvan a hit, akkor hamarosan a teljesítményben is pozitív változások következnek be.”

Kiemelte, Kádár Tamás sérülése ellenére szeretett volna itt lenni, itthon kezeltetni sérülését, ez jelzi a pozitív légkört az együttesnél. „A következő két-három nap során az edzéseken megfigyelem, milyen állapotban vannak a kerettagok, hogyan teljesítenek a gyakorlásokon, és ezeket az információkat is felhasználom majd az összeállítás kialakításánál. Mindent figyelek, például azt is, hogy labdarúgóim milyen teljesítményt nyújtanak a labda nélküli játék során. Fontos a szív, a hozzáállás, de az eddigi tapasztalatok alapján ezzel nincs probléma. Jelenleg nem vagyunk azon a szinten, ahol szeretnénk lenni. Hinni, bízni kell magunkban, és küzdeni, hogy méltó helyére kerüljön a magyar labdarúgás. A hibákat mindig el tudom fogadni, de ha valaki nem küzd, az elfogadhatatlan számomra.”

dewilde

Szintén részt vett a hétfői sajtótájékoztatón Patrick De Wilde, aki Szélesi Zoltán mellett a másik segédje lesz Leekensnek. A belga szakember bemutatkozásként kiemelte, nem akar előtérbe kerülni. „Én is csak egy tagja vagyok a csapatnak, és Szélesi Zoltánnal együtt azért dolgozom, hogy minél sikeresebb legyen a válogatott. Georges Leekens a belga labdarúgás legjobb edzője, ő rakta le a jelenlegi belga válogatott alapjait, gondolkodás nélkül igent mondtam a hívására. Az algériai válogatott mellett nagyszerűen tudtunk együtt dolgozni, biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is sokat tudok tanulni tőle.”

ugrai

Ismerős lesz a pénteki ellenfél Elek Ákosnak. A Kairat Almaty labdarúgója ugyanis testközelből ismerheti a kazah válogatott nagy részét, lévén hétről hétre pályára lép. Ugyan most kisebb izomsérüléssel bajlódik a játékos, de pozitívan áll a következő meccsek elé. „Arra szeretnénk felhasználni ezt a két mérkőzést, hogy ismét magunk mellé állítsuk a közönséget, mert nagyon sok segítséget kaptunk tőlük a közelmúltban. Kizárólag rajtunk múlik, hogy sikerrel járunk-e, ezért nekünk ugyanolyan fontos a következő két mérkőzés, mint a bemutatkozó szövetségi kapitánynak. Számomra külön presztízscsata lesz a kazahok elleni mérkőzés, hiszen klubtársaim ellen is pályára lépek, szeretnék úgy visszautazni csapatomhoz, hogy én ugrathassam a csapattársakat az öltözőben” – fejtette ki Elek. Természetesen újfent a keret tagja Ugrai Roland, aki leginkább ősszel remekelt, míg tavasszal kicsit visszaesett teljesítménye a Diósgyőrben. „Az új kapitánynál mindenki tiszta lappal indul, az összes kerettagnak meg kell mutatnia, hogy a válogatottban a helye. Szeretnék hasonló teljesítményt nyújtani, mint az előző mérkőzéseken, és abban is bízom, hogy ki tudjuk szolgálni a szurkolókat, illetve megkezdjük egy stabil csapat felépítését a Nemzetek Ligája előtt” – jelentette ki Ugrai Roland.