Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern-Dortmund verseny van kialakulóban az elismert vezetőedzőért – sajtóhír

Köztudott tény, hogy mind a Bayern München, mind a Borussia Dortmund hosszútávú terveit be nem tervezett edzőváltás húzta keresztül, így mindkét óriás erőst munkálkodik a háttérben annak érdekében, hogy csapatuk kispadját egy arra alkalmas személy hosszabb távra is birtokba vehesse. A legújabb híresztelések pedig már azt is tudni vélik (sokadjára), hogy ki a két klub első számú jelöltje…

schportschau.de

schportschau.de

Németország legkedveltebb sportújságja, a SportBild értesülései szerint a Bayern München, és a Borussia Dortmund is szívesen tudná kötelékébe az OGC NIce svájci vezetőedzőjét, Lucien Favre-t. A szakember megszerzése nem is tűnik irreálisnak, hiszen a német lap szerint Favre kotraktusában szerepel egy kivásárlási záradék, mely idén nyáron lép életbe.

A tréner szerződtetését a hírek szerint már tavaly nyáron is megkísérelte a Dortmund, kiknek ő volt az A-tervük Tuchel pótlására, azonban a váltást a Nice vezetősége meghiúsította. A Bayernnél is szóba került már korábban a svájci neve: Pep Guardiola állítólag őt javasolta Ancelotti menesztésekor Karl-Heinz Rummenigge-nek, mint a lehető legjobb Heynckes-utódot.

Favre egyébként sem ismeretlen a Bundesliga nagy szerelmeseinek: az edző hazájában két bajnokságot és két kupát nyert, majd gardírozta az akkor még Dárdait a soraiban tudó Hertha-t, és visszavezette a BL-be a Borussia Mönchengladbach csapatát. Francia kalandja sem nevezhető éppen rossznak: első idényében versenyben volt a bajnoki címért, és talán elsőként meg tudta zabolázni a renitens Mario Balotellit.

Írta: Wernigg Márton