Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Can: “igazán nagy csapatban akarok játszani”

A Liverpool középpályásáról, Emre Canról jó ideje tudni, hogy nem kíván hosszabbítani a Vörösökkel és a nyáron alighanem elhagyja a Mersey-partiakat egy topcsapat kedvéért. A német játékos legutóbbi nyilatkozata is erre enged következtetni.

Premier-League-Liverpool-vs-Watford

(Fotó: Reuters)

Sokáig a Juventus tűnt a legesélyesebbnek a török származású futballista megszerzésére, ám a felek nem igazán tudnak megegyezni a hírek szerint. Nincs kizárva tehát, hogy a Zebrák elől elhappolja Cant a Real Madrid, vagy éppen exklubja, a Bayern München.

Az elvágyódó játékos most a német Süddeutsche Zeitungnak beszélt lehetőségeiről és terveiről. “Persze, érdekelne a Bundesliga is” – mondta újságírói felvetésre Can. “Bár meg kell mondjam, az elmúlt években visszaesett a színvonal. A Premier League-ban több a pénz az igazolásokra, ez nem utolsó szempont a játékosok számára” – tette hozzá.

“Bizton állíthatom, képesnek érzem magam arra, hogy a következő idényben egy igazán nagy csapatban játsszak” – jelentette ki Can. Elmondása szerint döntésében az is faktor lesz, hol lehet meghatározó tagja a csapatnak, illetve, hogy hol nyerhet trófeákat.

Can ezek után lényegében bedobta lehetőségként valamennyi topligát. “Jól érzem magam Angliában, de Spanyolország is vonzó. Ugyanez igaz Németországra is, ahol a taktika is nagyon fontos, és az olasz klubfocira, ami szintén feljövőben van. A francia ligáról nem is beszélve, mely szintén kinőtte magát” – vélekedett a német válogatott klasszisa.

“Egyelőre nem akarok kizárni tehát semmit, nem tudom még, miként döntök nyáron” – szögezte le végül.

Can egyébként jelenleg a válogatottal készül a spanyolok és a brazilok elleni felkészülési meccsekre, igaz, az első edzést húsz perc után be kellett fejeznie hátproblémái miatt.