Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hihetetlen részletek Messi hormonkezeléséről

Ugyan már most kijelenthető, hogy Lionel Messi a valaha volt egyik legjobb futballista, mégis rengeteg kérdőjel merül fel személyiségével, tehetségével kapcsolatban. Régen, amikor még a mostaninál is visszafogottabb személyiség volt, azt vetették a szemére, hogy szellemileg visszamaradott. Aztán volt olyan időszak is, amikor a gyermekkori hormonkezeléseket rótták fel neki, mint a földöntúli tehetségének alapköve.

messigyerek001

Ami igaz, az igaz: a nagyon drága gyerekkori kezelések nélkül ma Messi nem lehetne az, aki. Ugyanis komoly injekció kúrákra volt ahhoz szüksége az argentin sztárnak, hogy növekedése arányos, megfelelő mértékű legyen. A lényeg pedig, hogy egészséges felnőtt, és a világ egyik legszórakoztatóbb játékosa legyen hétről hétre.

Messi általában sokkal nyíltabb a médiával szemben, amikor válogatott időszak van. Ahogy most is. Tegnap a Sun hasábjain volt olvasható a Barca támadójának tulajdonított nyilatkozat, a nem túl könnyű gyerekkoráról:

„Minden este beadtam a lábamba az injekciókat. Tizenkét éves koromban kezdtem, de nem érintett meg túlságosan. Először a szüleim adták be az injekciókat, amikor még nyolc éves voltam, de aztán megtanultam használni a kis tűt. Nem volt gond, rutinná vált számomra, hogy meg kell tennem, és rendesen csináltam is. Nem volt nehéz Barcelonába költözni, gyorsan alkalmazkodtam, de a családom nem, a testvéreim visszaakartak menni, és meg is tették. Egyedül maradtam apámmal, de mondtam neki, hogy én maradni akarok.”

– árult el titkokat Messi ifjúkori megpróbáltatásairól.

A hírek szerint nem csak a fejlődés és a sikerek miatt választotta a Messi család az FC Barcelonát, hanem azért is, mert Leo nevelőklubja, a Newell’s Old Boys csak hitegette őket, de soha nem fizette ki a sokezer dolláros hormoninjekciókat. Míg a Barca minden felmerülő költséget állt a család számára.

Balogh József