Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott labdarúgója lehet az Atletico Madridnak

Már idejét sem tudjuk annak, hogy mikor volt európai sztárcsapatnak felnőtt szinten magyar labdarúgója. Honfitársaink ugyanis nem túl kelendőek az átigazolási piacon. Hol vannak már azok az évek, amikor Gera Zoltán révén pletykáltak arról, hogy elviheti egy Premier League sztárcsapat, vagy éppen Németh Krisztián és Filkor Attila esetében vártuk a nagy bemutatkozást a Liverpoolban és az Interben. Az utóbbi években Dzsudzsák Balázs és Nemanja Nikolics révén izgulhattunk, de a várt áttörés elmaradt, egyik válogatott focista sem tudott (vagy akart) nemhogy sztárcsapatba, de top bajnokságba se szerződni. Most újabb pletyka bontogatja szárnyait, középpontban az Atletico Madriddal és Gulácsi Péterrel. 

lead_800x600

Az MTK Budapest után Liverpoolban nevelkedő, immáron 27 esztendős válogatott hálóőr Gulácsi Péter előbb a Red Bull Salzburg gólvonalán nyújtott kiemelkedőt, majd jelenlegi csapatánál a Red Bull Leipzignél került a középpontba. Remek szereplése folyamatos témát szolgáltat a német szaklapoknak, honfitársunk a Kicker osztályzatai alapján idén a Bundesliga legjobb hálóőre. Ha pedig egy kapus ilyen jól teljesít és azt a szakma is elismeri, az komoly lehetőségeket hordozhat magában.

A spanyol ESPN az Atletico Madridhoz közeli forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a matracosoknál képben van a válogatott hálóőr, mint  Jan Oblak utódja. A szlovén kapuvédővel elégedettek Madridban, ám a felek között továbbra sincsen megegyezés a folytatás kapcsán, így a klubvezetés további alternatívákat keres és itt lehet az első számú jelölt Gulácsi Péter.

Gulácsiék a hétvégén a Bayern Münchent győzték le 2:1-re, a lipcsei csapat pedig még az Európa-ligában is áll, ahol a nyolcaddöntőben az egyre jobb formába lendülő Marseille lesz az ellenfél a válogatott szünetet követően. Ahogyan fentebb is írtuk, a jó szereplés lehetőségeket szülhet és ha az Atletico Madrid felfigyelt a magyarra, minden bizonnyal akadnak majd másik kérők is. Akár a Premier League-ből, akár a Bundesligából. Nem kizárt, hogy a nyáron a Liverpool és a Dortmund is új hálóőr után néz…

A hírhez azt is hozzá kell tenni, hogy Gulácsinak 2022-ig szóló érvényes szerződése van jelenlegi klubjával, így az jó német csapat jó alkupozícióból indulhat az esetleges kérőkkel szemben.