Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tíz mérkőzés, mely befolyásolja a magyar futball jövőjét

A klubfutball pihen, ez pedig azt jelenti, hogy előtérbe kerülnek a válogatott események, de nehogy azt higgyük, hogy csak a felnőttek számára van program, sőt, az utánpótlás korosztályok (U17, U19, U21) nagyon fontos tétmérkőzéseket vívnak az elkövetkező egy hétben. Mindeközben a felnőtt válogatottnál Kazahsztán és Skócia ellenében megkezdődik a Leekens-éra, avagy debütál a kispadon az új belga kapitány. Íme egy kis programajánló, avagy tíz meccs, mely alapjaiban befolyásolhatja azt, hogy az elkövetkezendő években milyen irányba halad a magyar futball. 

hungarian-so_20131030094905961

U19-es válogatott

Az U19-es válogatottnak a házigazda macedónok és a lettek mellett az Eb-címvédő angolok ellenében kell kiharcolnia az elitkörből való továbbjutást, hogy részt vehessenek a kontinenstornán. A küzdelmek nyolc csoportban zajlanak, a csoportelsők mellett pedig a hét legjobb csoport második kvalifikálhatja magát a kontinenstornára.

Németh Antal szövetségi edző a következőképpen fogalmazott – Erős riválisok várnak ránk, és mindjárt kezdésnek a korosztályos világ- és Európa-bajnokokkal felálló angolok ellen lépünk pályára. Ellenfelünk nagyszerű képességű játékosokkal rendelkezik, a legrosszabb, amit tehetnénk, hogy magunkra húzzuk őket, mert kilencven percnyi nyomást biztosan nem bírnánk ki ellenük. A célunk ezért az, hogy megpróbáljuk megakadályozni, hogy fel tudják építeni a támadásaikat. Nehéz dolgunk lesz, de miután csak egy csapat jut ki az Európa-bajnokságra, megpróbáljuk eredményesen zárni a meccset, és megőrizni az esélyt a továbbjutásra

márc. 21. 14:00 Magyarország U19 – Anglia U19
márc. 24. 14:00 Macedónia U19 – Magyarország U19
márc. 27. 14:00 Lettország U19 – Magyarország U19

Kapusok: Bese Balázs (MTK Budapest), Varga Ádám (PFLA) , Varga Ádám (Ferencváros)

Védők: Krebsz Máté (Ajka), Mocsi Attila (Videoton FC), Berdó Máté (Paksi FC), Bolla Gergő (Haladás), Bolla Bendegúz (Videoton FC) , Schindler Olivér (Paderborn), Kiliti Róbert (Vác FC)

Középpályások: Lustyik Levente (Békéscsaba), Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Kun Bertalan (PSV Eindhoven), Schafer András (MTK Budapest) , Stoiacovici Dávid (Budapest Honvéd), Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)

Támadók: Bévárdi Zsombor (Siófok), Májer Milán (Budapest Honvéd), Schön Szabolcs (Ajax), Kiss Tamás (Haladás), Kundrák Norbert (Soroksár), Lakatos István (Soroksár)

_r038910

U21-es válogatott

Az U21-es válogatott folytatja Eb-selejtezős küzdelmeit, előbb hazai pályán fogadjuk Ciprust, majd Belgiumba utazik Michael Boris szövetségi edző csapata.

márc. 22. 20:00 Magyarország U21 – Ciprus U21
márc. 26. 20:00 Belgium U21 – Magyarország U21

Kapusok: Demjén Patrik (Budaörs), Zima Ádám (Dorog), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők: Lenzsér Bence (Paks), Pávkovics Bence (Újpest FC), Kecskés Ákos (Korona Kielce), Jancsó András (Haladás), Tóth Bence (Videoton FC), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Katona Máté (MTK Budapest), Szivacski Donát (Vasas), Szalai Attila (Mezőkövesd), Gergényi Bence (Szeged)

Középpályások: Vida Máté (Vasas), Haris Attila (Balmazújváros), Szoboszlai Dominik (Liefering), Rácz Barnabás (Haladás), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Zsótér Donát (Újpest FC)

Támadók: Bíró Bence (Guimares), Balogh Norbert (Palermo) , Koszta Márk (Mezőkövesd), Sallói Dániel (Kansas City), Varga Kevin (DVSC)

u21

U17-es válogatott

Az elitkörben hazai környezetben bizonyíthat a magyar U17-es válogatott, mely Szlovéniával, Romániával és Izraellel mérkőzik meg, a tét pedig a májusi angliai Európa-bajnokság. A küzdelmek nyolc csoportban zajlanak, a csoportelsők mellett pedig a hét legjobb csoport második kvalifikálhatja magát a kontinenstornára.

A magyar U17-es válogatott szövetségi edzője Szélesi Zoltán bizakodó – “Hűen a korábbiakhoz, illetve a mindig is vallott elveimhez, a cél a továbbjutás, azaz az első vagy a második hely elérése. Fontos a siker a fiatal játékosok szempontjából is, de a legfontosabb maga a nevelés, hogy felnőtt játékosként majd erősségei lehessenek a magyar labdarúgásnak. Nem lesz könnyű továbbjutni, mert nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik a csoportunk. Nyilván nem azonos nehézségű csoportból jutottak tovább az ellenfelek, de biztos vagyok abban, hogy senki sem véletlenül került el idáig, az izraeli, a román és a szlovén csapat is erős. A mi csapatunk kitűnően szerepelt az ugyancsak hazai rendezésű őszi minitornán. Erősségünk a csapategység. A keret egyébként folyamatosan formálódott az elmúlt időszakban, az aktuálisan legerősebb kerettel vágunk neki a tornának.”

márc. 22. 14:00 Szlovénia U17 – Magyarország U17
márc. 25. 14:00 Magyarország U17 – Románia U17
márc. 22. 14:00 Magyarország U17 – Izrael U17

Kapusok: Ásványi Balázs (PFLA), Kiss Ágoston (Illés Akadémia), Németh Botond (Videoton FC)

Védők: Varju Benedek (MTK Budapest), Lakatos Benjámin (DVSC), Posztobányi Patrik (PFLA), Nyári Patrik (Illés Akadémia), Farkas Marcell (DVTK), Papp László (PFLA), Vida Kristóf (FTC)

Középpályások: Irimiás Gergő (Budapest Honvéd), Csala Tibor (Csíkszereda), Kocsis Bence Máté (PFLA), Kovács Máté (MTK Budapest), Szabó Bálint (Videoton FC)

Támadók: Cipf Dominik (Budapest Honvéd), Papp Marcell (FTC), Skribek Alen (PFLA), Kapronczai Gergely (MTK Budapest), Tóth-Gábor Kristóf (Illés Akadémia), Beke Péter (HSV)

u17-elitkor

Felnőtt ‘A’ válogatott

Két előkészületi mérkőzés hazai környezetben, egyaránt a Groupama Arénában. Ezzel kezdetét veszi egy új időszámítás, a Leekens-éra…

márc. 23. 19:00 Magyarország – Kazahsztán 
márc. 27. 20:00 Magyarország – Skócia 

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Csenpien), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Lang Ádám (AS Nancy Lorraine), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Otigba Kenneth (Ferencváros), Szabó János (Paksi FC)

Középpályások: Elek Ákos (Kajrat Almati), Kleinheisler László (Asztana FK), Nagy Ádám (Bologna FC 1909), Pátkai Máté (Videoton FC), Pintér Ádám (Greuther Fürth)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (New England Revolution), Nikolics Nemanja (Chicago Fire), Stieber Zoltán (DC United), Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim), Ugrai Roland (DVTK), Varga Roland (Ferencváros)

edzes