Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: egy pillanatra azt hittük, hogy megverhetjük a címvédőt!

Anglia ellen kezdte meg elitkörös szereplését a magyar U19-es válogatott, mely a félidőben még vezetett a címvédő ellen, akinek jót tett a szünet. A vége sima papírforma vereség lett, és ez egyben azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel lemondhatunk a finnországi nyolccsapatos kontinenstornáról, mivel csak a csoportelsők jutnak ki.

magyaru19

Nem kezdtük jól a mérkőzést, az angolok hatalmas nyomást helyeztek a magyar csapatra és annak kapujára. Kész csoda, hogy kapott gól nélkül megúsztuk az első húsz percet és az is kész csodának mondható, hogy vezetést tudtunk szerezni. A Siófok játékosa Bévárdi Zsombor talált a hálóba a 39. percben, ezzel kevés helyzete közül egyet gólra váltva a félidőben vezetett a magyar válogatott.

A szünet azonban az angoloknak tett jót, akik ezúttal már gólra váltották helyzeteiket. A két csapat között hatalmas tudásbéli különbség rajzolódott ki, elég, ha csak annyit mondunk, hogy az angolok 29 kapuralovési kísérlettel zárták a meccset és ebből 16 el is találta Bese kapuját.

Az ellenfél gólszerzőiről pár sokat mondó adat, avagy Mount a Chelsea kölcsönjátékosaként a Vitesse színeiben 23 bajnokin 7 gólt jegyez a holland élvonalban. A duplázó Nelson még csak 18 éves, de már bemutatkozhatott az Arsenalban, míg Sancho a Dortmundban szerepelt  6 alkalommal az idei szezonban. A többiekről pedig akkor még szót sem ejtettünk…

Magyarország U19 – Anglia U19 1:4 (1:0)
G: Bévárdi (39.), ill. Mount (48.), Nelson (54., 86.), Sancho (87.)

Magyarország: Bese – Krebsz (Lakatos I. 71.), Schindler, Mocsi, Berdó – Schafer, Lustyik, Banó-Szabó (Stoiacovici 60.) – Bolla (Kovács K. 46.), Bévárdi, Kundrák.

Anglia: Balcombe – Éewis, Chalobah, Tanganga, James – Nelson, Willock (McGuane 89.), Downes, Mount, Nketiah (Hirst 85.) – Brereton (Sancho 73.).

A csoport másik meccsén: Macedónia – Lettország 1:2

Teljes képernyő rögzítése 2018.03.21. 155427

Csak a hét csoportelső kvalifikálja magát a július 16.-án kezdődő Eb-re, melyet Finnországban rendeznek