Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchesteri összecsapás alakulhat ki a Bayern világklasszisáért – Sajtóhír

A mai napon a The Sun robbantotta ki azt az információt, mely szerint a Manchester United és a Manchester City is egyaránt leigazolná a Bayern München és a német válogatott klasszis védőjét, Jerome Boateng-et. És ha a két angol sztárcsapat említése nem lenne elég, akkor az angol lap még biztos, ami biztos alapon bedobta a Real Madrid és a Barcelona nevét is.

boatengmanu

Boateng újra Manchesterben? A piros vagy a kék felében?

Az már köztudott, hogy a United-nél az elmúlt napokban nagy az elégedetlenség, melynek meghatározó tényezője volt a Sevilla elleni Bajnokok Ligája fiaskó. A hírek szerint Mourinho több játékosától is megválna, köztük jó néhány védőtől is, mint például Chris Smalling-tól, Phil Jones-tól vagy épp Victor Lindelöf-től is. A helyükre a Bayern München sztárja, a 29 esztendős Jerome Boateng érkezhetne, mintegy 50 millió fontért. Ugyanakkor a „Vörös Ördögök” levesébe beleköphet a városi rivális City.

jerome-boateng

Hét évvel ezelőtt Boateng a Manchester City játékosaként. 

Pep Guardiola nagy kedvelője Boateng-nek, akivel a Bayern-nél három szezonon keresztül dolgoztak együtt, egészen pontosan 2013-tól 2016-ig. Ebben az időszakban Boateng rengeteget fejlődött saját maga és a szakértők szerint is. Tehát az edző és a játékos között szakmai szempontból teljes volt a megértés és az összhang is, ami akár a City malmára hajthatja a vizet az esetleges átigazolás kapcsán. Illetve az is, hogy a játékos korábban egy szezont már lehúzott Manchester kék felében még 2010/11-ben. Igaz az kevésbé volt sikeres időszak Boateng számára, ugyanis nem sok lehetőséget kapott, nem úgy, mint később a Bayern-ben, ahol sikert sikerre halmozott eddig.

Ahogyan a bevezetőben már említettük, a két spanyol óriás, a Real Madrid és a Barcelona is képben a The Sun szerint. Igaz erre mérget azért ne vegyenek a kedves olvasók, de akármennyire is pletykának tűnik a dolog, mindannyian tudjuk, hogy a futballban bármi megtörténhet.

Báló Bence