Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17: döntetlennel kezdtük az Eb-selejtező sorozatot

A szlovénok elleni 1-1-es döntetlennel kezdte meg szereplését U17-es válogatottunk az Eb-selejtezők elitkörében. Szélesi Zoltán csapata a Budapesten, a Hévízi úti Stadionban rendezett mérkőzésen a hajrában mentett pontot.

hun_slv_u17_0322_1

(Fotó: mlsz.hu)

Sok hibával futballozó válogatottunk ellen a szlovén fiatalok egy büntetőgóllal megszerezték a vezetést az 57. percben: Kovács szabálytalankodott Simiccsel szemben, a csapatkapitány, Svetlin pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A gól után aztán több kockázatot vállalt a csapat, mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, szerencsére a hajrában összejött az egyenlítés: a csereként beálló Beke ment el a jobb oldalon, az ő passzából egalizált Tóth-Gábor Kristóf a hosszabbításban.

A továbbiakban még 25-én a III. Ker. TVE-pályán, és 28-án az Hidegkuti Nándor Stadionban lép pályára a válogatott, Románia, valamint Izrael ellen, a csoport első két helyének egyikét kéne megcsípni az angliai Eb-szereplés kiharcolásához. (A nyolc második helyezett közül a legjobb hét kvalifikál a csoportgyőztesek mellett a májusban rendezendő tornára.)

A 7. csoport másik találkozóján Izrael 5-1-re verte Romániát.

Magyarország U17 – Szlovénia U17 1-1 (0-0)
Helyszín: Budapest, Hévízi úti Stadion; Vezette: M. Milacsics (montenegrói)
Gólszerzők: Svetlin (57. – 11-esből) ill. Tóth-Gábor (80+1.)
Sárga lapok: Svetlin (64.) ill. Nyári (53.)
Kiállítás: – ill. –

Magyarország U17: Ásványi – Lakatos B., Varju, Nyári, Papp L. – Irimiás, Posztobányi, Kapronczai (Papp M. 52.) – Cipf (Beke 66.), Tóth-Gábor, Szabó B. (Kovács M. 41.). Vezetőedző: Szélesi Zoltán

Szlovénia U17: Gril – Matko, Burin, Kocar, Mutavcic – Svetlin, Maher, Urbancic – Simic (Marc 73.), Pecar (Kukovec 80+2.) – Prelec.. Vezetőedző: Agron Salja