Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: kiütéses győzelem Ciprus ellen!

Hazai pályán folytatta szereplését az U21-es válogatott az  Európa- bajnoki selejtezősorozatban. Michael Boris együttese a Hidegkuti Nándor Stadionban fogadta Ciprus legjobbjait, hogy továbbra is életben tartsák esélyüket a kontinensviadalra jutáshoz.

Salloi_fbA két csapat tavaly novemberben már találkozott egymással, akkor Larnacában a mieink Sallói Dániel és Haris Attila góljának köszönhetően 2–0-ra nyertek. A budapesti találkozót a mieink kezdték jobban és már az első perctől kezdve komoly mezőnyölényben futballoztak a mieink. A találkozó első komoly lehetősége a 6. percben a magyar válogatott előtt adódott, egy bal oldali lapos beadás után Bíró készítette le a labdát Gazdagnak, ő azonban 17 méterről a kapu mellé lőtt. Egy perccel később Sallói lövését blokkolták a ciprusi védők. A találkozó 8. percében a ciprusiak már nem kerülhették el a kapott gólt, Szoboszlai passzát követően Gazdag remek ütemben ugratta ki Bíró Bencét, aki a ciprusi kapu jobb alsó sarkába helyezte a mieink vezető találatát. Az első negyedóra vége felé Szoboszlai kínálta meg közel 20 méterről a ciprusi kapust, aki bravúrral védte a magyar játékos próbálkozását. Az első játékrész felénél kettőre növelte előnyét a magyar válogatott miután Sallói ment el a jobb szélen majd remek beadásá után Szalai magasabbra ugrott védőjénél és a kapuba bólintott. A 35. percben a vendégek komoly szépítési lehetőséget puskáztak el, Soteriu éles szögből, kissé balról a bal oldali kapufa mellé gurította a labdát.

Fordulást követően a mienk kezdtek ismételten jobban és a 49. percben háromra növelte előnyét a magyar csapat. Katona jobb oldali lapos beadása után Kyriakou megelőzte a berobbanó Bírót, a ciprusi védő pedig felszabadítás helyett a bal felső sarokba küldte a játékszert. A találkozó 56. percében újabb magyar helyzetet jegyezhettünk fel Szalai kapásból a kapu fölé durrantott. Az 58. percben kis híján négy gólra nőtt a mieink előnye, Szoboszlai helyzetét követően azonban keresztbe rúgta a labdát, amelyről a becsúszó Lenszér maradt le nem sokkal. A 64. percben a csereként beálló Balogh beadása után Szalai fejelt nyolc méterről fölé. Két perccel később a vendégek előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség a születésnapos Demjén nagy bravúrral hárította Franku próbálkozását. Negyedórával a vége előtt a magyar válogatott Balogh passzát követően Zsótér 17 méterről a kapu bal oldalába lőtt. A 79. percben újabb magyar lehetőség adódott, Vida Máté távoli lövése nem sokkal kerülte el Paraskevas kapuját. A mérkőzés utolsó percében egy pontrúgást követően a ciprusi hálóőr óriási bravúrt mutatott be Lenzsér fejesénél. A magyar válogatott győzelmével ideiglenesen megelőzte a svédeket és három pontra megközelítette a csoportot vezető belgákat. Michael Boris tanítványai legközelebb hétfőn játszanak a továbbjutást minden bizonnyal eldöntő mérkőzést Belgiumban.

Magyarország U21 – Ciprus U21 4-0 (2-0)
Helyszín:  Hidegkuti Nándor Stadion, Budapest. Vezette: Harvey (ír)
Gólszerzők: Bíró (8.), Szalai (23.), Kyriakou (49., öngól), Zsótér (76.)
Sárga lapok: Katona (33.), Vida (54.), Szalai (62.)
Kiállítás: 

Magyarország: Demjén – Szalai, Tóth, Kecskés, Lenzsér, Katona – Vida, Szoboszlai (Zsótér 63.), Gazdag (Rácz 80.) – Bíró (Balogh 55.), Sallói. Szövetségi edző: Michael Boris.

Ciprus: Paraskevas – Wheeler, Soteriu, Adoni, Kyriakou – Psaltis, Kyprianou, Spoljaric (Panayides 72.) – Hadjipaschalis (Fragkou 46.), Pittas, Papageorgiou (Ilia 59.). Szövetségi edző: Nikosz Androniku.

A csoport állása:

magyar

Képek: mlsz.hu

O.G.